buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
GJØR VEG: Stadig flere velger å ta seg en sykkeltur, eller tilbringe ferien på sykkelsetet.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Gjør veg for sykkelturistene
HA MENER For et par uker siden sto lokal- og sykkelvegen mellom Korslund og Brøhaug langs Mjøsa ferdig, rett sør for fylkesgrensen mot Akershus. I september gjenåpner hele lokalvegen mellom Espa og Minnesund, inkludert sykkelvegen Mjøstråkk.

0
Publisert: 27.jul.2016 04:00
Oppdatert: 27.jul.2016 06:59

Det gir store muligheter for syklister, for de fastboende, men ikke minst for turistene. Med en fantastisk utsikt over innsjøen og innlandslandskapet, blir den ferdigstilte Mjøstråkk en attraksjon vi kan markedsføre både i inn- og utland. Sveits, Danmark og andre europeiske land har etablerte og ikke minst godt skiltede sykkeltraseer, som gjør det attraktivt å være turist. Trendene fra utlandet tyder også på at sykkelturister er et sterkt voksende segment. Mange vil ha aktive ferier der de kommer tett på flott natur og opplevelser. Det er noe Norge kan by på i stort monn. Trysil, Geilo, Valdres og Hallingdal har allerede satset aktivt på sykkelaktivitet som trekkplaster for tilreisende, og Innlandet bør definitivt være med på denne utviklingen.

Statens vegvesen er godt i gang med etableringen av ti nasjonale sykkelruter, der strekningen fra Minnesund til Lillehammer inngår som nummer sju, av den såkalte Pilegrimsruta mellom Halden og Trondheim. Dette er i bunn og grunn god distriktspolitikk, siden både severdigheter, overnattingsplasser og spisesteder vil nyte godt av profileringen og markedsføringen av en skiltet sykkelveg – i stil med de nasjonale turistvegene vi omtalte i forrige uke.

Dette prosjektet trenger likevel også Samferdselsdepartementet, NSB og andre transportører med på laget, og det er lett å støtte Innovasjon Norge i denne saken. De har i sommer tatt til orde for bedre buss- og togtilbud for alle som ønsker å se Norge fra sykkelsetet. I dag er du faktisk ikke garantert å få ta med deg sykkel på toget. Hvis man kan legge bedre til rette for å kunne ta med seg eller frakte sykler en strekning på kollektive transportmidler, vil det føre til at folk kan legge sykkelferien over større distanser, oppleve mer av landet og derigjennom bidra til økonomisk utbytte for det lokale næringslivet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat