buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FOTO: Dag W. Grundseth
 
Godt initiativ om Mjøsveg
HA MENER 

Publisert: 23.jul.2016 04:00
Oppdatert: 23.jul.2016 09:21

I kjølvannet av Skibladner foreslår stortingsrepresentant for Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum å lage turistveg nummer 19 rundt Mjøsa. Han mener opplevelsesvegen gjennom mjøslandskapet kan bli en realitet hvis man griper sjansen og legger opp til dugnad.

Når Statens vegvesens motto for de så langt 18 nasjonale turistvegene er «Vakker norsk natur der opplevelsen forsterkes med nyskapende arkitektur og tankevekkende kunst på tilrettelagte utsiktspunkt og rasteplasser», bør det kalle mjøspolitikerne på banen. Vi vet at lokal turistnæring, kunstnere, foreninger og bedrifter sammen kan trekke folk og ikke minst ønsker å vise fram distriktet vi er så stolt av. Innlandet har mye å by turistene, som de ikke finner eller får langs de allerede etablerte nasjonalvegene. De er i hovedsak lokalisert på Vestlandet, med kyst, fjord og fjell. Vi har matfatet, med historie, duvende landskap, åkre og åpen himmel. Og med Skibladner-suksessen friskt i minne ville det vært interessant om ordførere og ledelse i både Hedmark og Oppland fylker gjør som Vedum sier, og begynner å snakke sammen. De bør også få med seg Akershus og den søndre delen av Mjøsa, for å lage et helhetlig prosjekt for alle som kjører nordover fra Oslo og Gardermoen.

Utenriksdepartementet benytter Nasjonale turistveger i omdømmebygginga av Norge internasjonalt og arrangerer pressereiser for journalister som vil skrive om landet vårt. Også Innovasjon Norge markedsfører turistvegene i kampanjer og på nettsiden visitnorway.com, som på 14 språk har over 22 millioner besøkende i året. I tillegg kommer alle reiselivsaktører, turoperatører, hotellkjeder og kartselskaper som i dag sprer kunnskap om turistvegene. Hvis Mjøsa – vegen mellom Eidsvoll og Lillehammer – kunne bli en del av dette, ville det ha uvurderlig betydning for kunnskapen om det for mange undervurderte Østlandet som turistmål.

Vi oppfordrer Statens vegvesen til å bruke noen av de 3,5 prosjektmilliardene i Innlandet og investere i Mjøslandskapet som en nasjonal turistveg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat