buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: TROND LILLEBO
 
HA og jernbane-debatten
HA MENER 

Publisert: 28.feb.2015 04:00
Oppdatert: 28.feb.2015 08:08

Det hevdes med styrke at Hamar Arbeiderblad har tatt et standpunkt i spørsmålet om jernbanetrasé for dobbeltsporet. Videre anklages avisen for slagside i dekningen av jernbanedebatten. I tillegg er aksjonsgruppa for en jernbanefri strandsone som vanlig misfornøyd med meningsmålingen Sentio har utført for oss.

Det siste er det vanskelig å gjøre noe med. Vi registrerer at aksjonsgruppa entusiastisk omfavnet vårt førstesideoppslag hvor seks elever fra Katta hadde H2 som sitt trasévalg. En meningsmåling med 400 respondenter hvor det er klart flertall for dagens trasé, møtes med hån. Så vil vi med interesse følge oppslutningen rundt tunnelalternativet H2 på framtidige målinger, når det nå blir kjent hos innbyggerne.

Derimot vil vi understreke at Hamar Arbeiderblad så langt ikke har tatt noe standpunkt i debatten om jernbanetraseer. Om det til det kjedsommelige hevdes at vi allerede har landet på dagens trasé, blir det ikke mer sant av den grunn. Vi har i prosessens tidlige startfase pekt på betydningen av at Hamar tar vare på sin strandsone. Det mener vi fortsatt. Vi er imidlertid ikke så enøyde at vi ser bort fra alle andre aspekter. Vi vektlegger også tidsperspektivet, siden det aller viktigste er at vi faktisk får dobbeltsporet til Hamar-regionen.

Vi ønsker dessuten mer kunnskap om hvilke konsekvenser de ulike alternativene har. Ikke minst må vi se på hvilke avbøtende tiltak som kan kreves av Jernbaneverket i hvert enkelt tilfelle. Derfor har vi ennå ikke inntatt et klart standpunkt til trasévalg på lederplass.

Vi vil hele tiden forsøke å forbedre vår dekning av jernbanesaken. Men de som hevder at vi ikke speiler synspunktene til tilhengerne av jernbanefri strandsone, kan ikke ha fulgt godt med. I tida framover vil vi fokusere på konsekvensene for de ulike alternativene, som leserne selvsagt er opptatt av. Det er samtidig viktig at polariseringen i debatten ikke øker, slik vi har sett den siste tida. Det gagner ingen når det skal tas en så viktig avgjørelse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat