buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Hamar agn for Oslo-OL 2022
HA MENER 

Publisert: 08.sep.2014 04:00
Oppdatert: 09.okt.2014 08:17

Hamars ordfører Morten Aspeli (Ap) sier til Hamar Arbeiderblad at han mistenker søkerkomiteen for Oslo-OL i 2022 og idrettsforbundene for å ha en skjult agenda. Det er ikke å ta for hardt i. På NRK Debatten i slutten av forrige uke gikk generalsekretæren i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen og Oslo-ordfører Fabian Stang langt i å si at OL-søknaden har som formål å gi Oslo og idretten alle de idrettsanleggene hovedstaden trenger. Riktignok nevnes også ønsket om å gi landet en idrettsfest. Men det legges ikke lenger skjul på at et OL anses som en unik mulighet til å få statlige midler til idrettsanlegg som man ellers måtte finne i egen økonomi.

Søkerkomiteen kan fortsatt ikke helt ha tatt innover seg at den har en stor jobb å gjøre for å vinne entusiasme og oppslutning for en OL-søknad. Inge Andersen ville ikke forholde seg til folkemeningens betydning. I stedet viste han til at Norges Idrettsforbund representerer 2,2 millioner medlemmer. Han viste heller ingen ydmykhet i forhold til en fersk meningsmåling som viser at 58 prosent av velgerne sier nei til OL. Bare 29 prosent svarer at de er for et Oslo-OL i 2022.

Vi sitter med et inntrykk av at Hamar og Vikingskipet nå brukes som agn for å få OL-skeptikerne til å si ja til en OL-søknad. Man framlegger en ny plan som innebærer gjenbruk av Vikingskipet, men sier samtidig at det egentlig er den opprinnelige søknaden som gjelder. Søkerkomiteens største utfordring er at det så langt ikke er skapt noen entusiasme i Norge for en OL-søknad. Den entusiasmen blir bare mindre slik komiteens medlemmer turer fram,

Ordfører Morten Aspeli sier at både idrettspresident Børre Rognlien og skøytepresident Rune Gerhardsen har lovet ham at Vikingskipet beholder sin status som nasjonalanlegg også om det bygges en ny skøytehall på Valle Hovin i Oslo. Vi frykter at disse løftene ikke vil stå ved lag når søknaden om OL eventuelt er innvilget. Det er heller ikke idrettsorganisasjonene alene som avgjør hvilke anlegg som skal få statlig støtte som nasjonalanlegg.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat