23. okt
FOTO: Trond Lillebo
 
Hamar eller Elverum - hvor skal hovedsykehuset ligge?
HA MENER 

Publisert: 25.nov.2014 04:00
Oppdatert: 25.nov.2014 09:00

Alt ligger an til en ny opprivende strid om sykehus og deres funksjoner. Administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree presenterte før helgen en plan for hvordan sykehusene skal fordele funksjonene seg imellom.

Skal ressursene utnyttes optimalt kan ikke alle sykehus i Hedmark og Oppland gjøre alt. En arbeidsgruppe foreslår at enten Hamar eller Elverum blir allsidig akuttsykehus i Hedmark.

Både Hamar-ordfører Morten Aspeli (Ap) og Elverum-ordfører Erik Hanstad (H) har allerede rykket ut til fordel for «sin» kommune.

Det er naturlig at vi får en funksjonsavklaring. men den vil ikke skje i det stille. For den som tror at vi får et nytt felles hovedsykehus for Hedmark og Oppland, er dette bare en transportetappe. Men den varer helt fram til 2025. Altså 10 år, minst.

Skulle forhandlingene om storsykehuset havarere, blir denne planprosessen fort et avgjørende valg. I så fall er det nå det avgjøres hvilken kommune som skal ha fylkessykehuset.

Konklusjonen kommer når regjeringen har lagt fram sin nasjonale helse- og sykehusplan neste høst. Det blir med andre ord et år med politisk kamp, og usikkerhet for alle ansatte.

Vårt syn er at Hamar er det naturlige valget for lokalisering av et hovedsykehus i Hedmark. Hamar er den ubestridte motoren i regionen, og et sykehus er viktig for å skape den veksten som Hamar trenger for å vokse videre.

Både muligheten for rekruttering av fagfolk og befolkningsgrunnlaget tilsier at et akuttsykehus for Hedmark plasseres i Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke