23. okt
FOTO: NTB Scanpix.
 
Hedmark Ap og ulven
HA MENER Årsmøtet i Hedmark Arbeiderparti har fulgt fylkespartiet i Høyre. Ulvesonen er under økende press, etter at både Ap og Høyre nå er i bevegelse.

Publisert: 08.mar.2016 04:00
Oppdatert: 08.mar.2016 07:20

Delegatene på årsmøtet til Hedmark Ap stemte ned forslaget fra Trysil om å fjerne ulvesonen. Men kravet om å vurdere innholdet i den såkalte Bern-konvensjonen på nytt ble vedtatt. Det samme gjelder kravet om at grenseulvene må telles med.

Aller viktigst er kanskje erkjennelsen av at verneinteressene for rovdyr har fått for mye gjennomslag. Når dette uttrykkes så tydelig av lederen i Hedmark Ap, Per-Gunnar Sveen, bør det bli lagt merke til i partiet sentralt.

Det er viktig at vi får en ny vurdering av Bern-konvensjonen. Det er her Norges internasjonale ansvar for rovdyr blir fastlagt. Det vil kunne føre til en mer nyansert debatt om rovdyrenes plass i Norge.

Regjeringen har framstått handlingslammet i rovdyrpolitikken. Forslaget til et nytt rovdyrforlik har latt vente på seg. Årsaken er sannsynligvis at de to regjeringspartiene ikke klarer å bli enige om hva som skal være hovedprinsippene i et nytt forlik, som kan legges fram for Stortinget.

I en slik situasjon vil man lete etter mulige løsninger. Det er nå hedmarksbenken har muligheten til å spille en politisk rolle. Derfor er vedtaket til Hedmark Ap så viktig. Etter vårt syn trenger landbruksnæringen mer forståelse enn den tidligere har fått når rovdyrpolitikken fastlegges.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke