buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Arbeidstilsynets tilsynsrapporter og pålegg viser at Flyktningkontoret bryter loven. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hemmelighold er ikke veien å gå
HA MENER 

Publisert: 05.jul.2018 19:26
Oppdatert: 05.jul.2018 19:35

Hamar kommunes flyktningkontor bryter loven. Det viser tilsynsrapporter og pålegg fra Arbeidstilsynet som vi har offentliggjort den siste tida. De ansatte har blant annet ikke fått nødvendig opplæring i hvordan de skal håndtere situasjoner hvor de utsettes for vold og trusler om vold. Det sier seg selv at slike situasjoner kan oppstå når asylsøkere med traumatiske opplevelser bak seg skal inkluderes i det norske samfunnet. Regelverket for arbeidsmiljø, helse og sikkerhet følges heller ikke. Arbeidstilsynet har i sin rapport presentert en rekke brudd på bestemmelsene i Arbeidsmiljøloven.

LES OGSÅ: Flyktningkontoret bryter loven

Hvordan håndterer så ledelsen en så skarp kritikk? For det første avvises den situasjonsbeskrivelsen som både de ansatte og Arbeidstilsynet gir. Rapporten «gir et misvisende inntrykk» heter det fra Familie- og levekårsjef Anne Olen Aasen.

Dessuten har refleksen vært hemmelighold. Til tross for at verneombudet har rett til å få en slik rapport utlevert umiddelbart, ble rapporten fra Arbeidstilsynet holdt skjult for de ansatte i fire uker. Det førte til ny nådeløs kritikk fra Arbeidstilsynet, som «har stor forståelse for at medarbeiderne ved Flyktningkontoret ikke opplever dette som tillitsskapende».

LES OGSÅ: Tilbakeholdt tilsynsrapport i fire uker

Da er det heller ikke overraskende at man også forsøker å holde både rapporten og påleggene fra Arbeidstilsynet hemmelig for offentligheten, ved å stemple begge dokumentene «unntatt offentlighet». Først etter en klagerunde ble en sladdet versjon av rapportene fra Arbeidstilsynet utlevert til Hamar Arbeiderblad.

«Hamar kommune har som målsetting å være åpen mot innbyggere, media og omverden», heter det på kommunens hjemmesider. I denne saken har ikke åpenheten vært godt nok praktisert. Det er som om man tror at det hele går over ved å tie lovbruddene i hjel. Vi undrer oss dessuten over at man angivelig har kjent til problemene så lenge, men ikke ryddet opp før Arbeidstilsynet har tilsyn og gir pålegg. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud bør snarest undersøke hva som egentlig foregår på Flyktningkontoret.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat