buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Hetsen mot journalistene
HA MENER 

Publisert: 29.jul.2014 04:00
Oppdatert: 29.jul.2014 07:39

Debatten om mediedekningen av Midtøsten har fått stor oppmerksomhet etter de israelske angrepene på Gaza. Det har alltid vært delte meninger om hvordan dekningen til for eksempel NRK skal være. Få internasjonale konflikter er så verdiladet som denne. Med framveksten av sosiale medier har det blitt enklere for pressgrupper å utøve et press på den enkelte journalist. Aldri har vi sett det så tydelig som nå.

Reaksjonene på NRKs korrespondent Sidsel Wold har vært voldsomme. Nylig ble det opprette en egen Facebook-gruppe med over 1200 medlemmer, med navnet «Vi krever Sidsel Wold FJERNET! Hun er antisemitt. En skam for Norge!» Sidsel Wold har mottatt tusenvis av hatmailer, hvor hun utsettes for grov hets. TV2s Midtøsten-medarbeider Fredrik Græsvik forteller om den samme hatkampanjen fra folk som sympatiserer sterkt med Israel. Over to tusen hatmailer, twittermeldinger og sms fikk det til å renne over for TV2-journalisten. Han tok et kraftig oppgjør med miljøet som forsøker å påvirke mediedekningen av den israelske militæraksjonen.

Det ert forstemmende at norske journalister utsettes for et slikt press. Vi trenger medier som kan rapportere fritt, uten å måtte ta hensyn til andre stater eller pressgrupper. Ingen kan trekke i tvil Wolds og Græsviks kompetanse; de er begge erfarne journalister som har lang erfaring fra regionen. Denne gangen har også israelsk UD bidratt til å øke presset, ved å kalle Sidsel Wold en løgner. Da blir det viktigere enn noen gang at medienes dekning av konflikten underlegges de vanlige journalistiske kriteriene som vi ellers er vant til fra NRK og TV2.

Også her i avisen ser vi tendenser til at det skrives debattinnlegg som har en aggressiv form. Nylig ga en innsender palestinerne ansvaret for jødenes Holocaust under 2. verdenskrig. Slike historieløse påstander skaper bare mer hat. Vi har høy terskel på debattsidene i Hamar Arbeiderblad, men vil i framtida unnlate å trykke slike innlegg for å opprettholde et akseptabelt debattklima.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat