23. okt
 
Høy fart og rus i trafikken
HA MENER 

Publisert: 18.aug.2016 04:00
Oppdatert: 18.aug.2016 04:00

Fri flyt av fart. Det er den dystre konklusjonen til Utrykningspolitiet etter en sommer med intensive trafikkontroller i Hedmark og Oppland. Til NRK Hedmark og Oppland opplyser Stein Olaf Røberg, distriktsleder i UP for politidistriktene Innlandet og Øst, at det i sommer ble beslaglagt 173 førerkort. Det er en økning på 30 prosent fra i fjor.

Det er ikke bare farten som bekymrer. UP-leder Røberg sier til NRK at det også er veldig mange som kjører i ruspåvirket tilstand. Politiet har nå utstyr som gjør at det ikke bare er alkoholpåvirkning som kan fanges opp. Dermed kan vi få et klarere bilde av hvor mange som setter seg bak rattet i påvirket tilstand.

Ikke overraskende er det riksveg 3 gjennom Østerdalen som utmerker seg som en fartsetappe for mange bilister. Til tross for advarsler fra politiet ved inngangen til sommeren er det dessverre en merkbar økning i antall bilister som kjører langt over fartsgrensen.

Det er en skremmende utvikling UP kan melde om. Kombinasjonen av for høy fart og rus er direkte livsfarlig. Slike bilførere setter ikke bare seg selv og sine passasjerer i fare, men også alle andre trafikanter som er ute på veien. Hyppigere kontroller for å sørge for at de farligste bilistene fratas retten til å kjøre, er dessverre det eneste som ser ut til å virke. Til sjuende og sist er det hver enkelt av oss som avgjør om det skal være trygt å ta familien med seg i bilen ut på sommerens ferietur.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke