buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
ENGASJERT: Jane Meyer har hisset seg opp over at LO-material om togdebatten blir delt ut om bord på NSBs tog. Nå går hun til angrep mot LOs samarbeid
med Arbeiderpartiet.
FOTO: ELI J. HAUGEN
 
Høyre og lokal valgkamp
HA MENER 

Publisert: 06.jun.2015 04:00
Oppdatert: 06.jun.2015 08:50

Hun liker ikke at NSBs konduktører går med buttons mot privatisering av jernbanen, eller at det ligger løpesedler fra LO om den samme saken på togene. Jane Meyer, leder for Hamar Høyre, er i harnisk over at hun finner materiell på togene mot regjeringens planer om å sette jernbanestrekningene ut på anbud.

Vi har ikke lagt skjul på at vi er kritiske til den omorganiseringen av jernbanen som H/Frp-regjeringen nå vil gjennomføre. Men vi er enige med Jane Meyer i at togene ikke er arenaen for den debatten. Også de jernbaneansatte må forholde seg til reglene. Akkurat som Sykepleierforbundet ikke skal legge løpesedler mot sykehusnedleggelser på de pårørendes venterom eller i pasientenes sykesenger, bør togpersonalet respektere at man har rett til å sette seg på toget uten å få løpesedler om privatisering av jernbanen.

Men når Hamar Høyres leder gjør dette til en debatt om det fagligpolitiske samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og LO, synes vi hun skyter langt over mål. Vi forstår godt at hun som medlem av Høyre misliker at LO gir pengestøtte til Arbeiderpartiet og andre partier på venstresida for å drive valgkamp. Men det er ingen grunn til å tro at sjøfolkene i rederiene Høegh og Wilhelmsen, eller de ansatte i Rimi jubler høyt over at noe av overskuddet går til Høyres valgkamp. Næringslivet og fagbevegelsen har ulike oppfatninger av samfunnsutviklingen, og vil naturlig nok forsøke å påvirke den ved å støtte politiske partier som arbeider for deres mål.

Vi undrer oss over at Jane Meyer sier hun vil blåse liv i debatten om samarbeidet mellom LO og Arbeiderpartiet. Vanligvis foretrekker lokalpolitikerne at det er de lokale sakene som står i sentrum i kommunevalgkampen. Her forsøker lederen for et lokalt partilag å gi valgkampen et nasjonalt preg. Det hadde vært mer spennende hvis Hamar Høyre brukte energien på å fortelle hvordan kommunens økonomiske situasjon. Her er det mange muligheter til å markere Høyres politikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat