buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Hva er det med klubbene våre?
HA MENER 

0
Publisert: 28.jun.2014 04:00
Oppdatert: 28.jun.2014 09:54

HamKam er på veg mot skifteretten. Storhamar Dragons' daglige leder jobber dugnad for å ikke bruke opp klubbens penger, mens Storhamar håndball er under skjerpet overvåking av forbundet. Hvorfor er det så vanskelig å få budsjett og regnskap til å gå opp i idretten?

I mange år er det drevet idrett med høye ambisjoner. Det er bra, alle vil vi ha lokale klubber som ønsker å prestere og som hevder seg på høyt nivå, som setter Hamar og Hedmarken på kartet og gjør oss stolte. Samtidig er det til tider drevet administrativt på et nivå det ikke har vært dekning for, lønningene har steget uten at klubbene har hatt grunnlag for å betale den type «stjernestatus».

Det er ikke bare HamKam som har slitt med manglende samsvar mellom ideelle ønsker og hard realitet. Også klubber som Lillestrøm, Vålerenga og Molde har hatt svært god hjelp av rike onkler for å holde seg på beina. Her hjemme har Knut Hage bidratt stort. Vil han gjøre det denne gangen også, og redde HamKam fra konkurs?

Når de sportslige resultatene uteblir, enten det er som følge av feil spillerkjøp, dårlig eller feilslått trening og strategi - eller skader på grunn av ren og skjær uflaks, da kommer heller ikke inntektene strømmende til stadion i form av publikum. Dessverre, sånn er det bare. Da er underholdningsverdien lav. Og når inntektene ikke står i stil med utgiftene, skulle de ansvarlige iverksatt plan B; å sette tæring etter næring. Det er der vi er nå. Denne historien må det ryddes opp i, uansett om det skulle komme en onkel, sponsor eller Yngres med lommeboka åpen.

HamKam må se seg i speilet der nede på bunnen. Rydde unna søpla i alle kroker og bygge et realistisk fundament for framtida. Folks tillit og entusiasme avhenger av at klubben bygger opp igjen troverdighet og sportslig suksess gjennom å nedskalere lønninger, kutte «nice to have» og gå for det nødvendigste; et kollektivt ansvar for langsiktige, edruelige løsninger. Skal de tilbake i toppen, må de ha beina på bakken.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat