buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
SKIFTE: Morten Aspeli gir ordførerkjedet til Einar Busterud.
FOTO: ELI J. HAUGEN.
 
Hva er det som venter Einar B?
HA MENER I går byttet Hamar ordfører. Einar Busterud (BBL) flytter inn på ordførerkontoret.

Publisert: 22.okt.2015 04:00
Oppdatert: 22.okt.2015 06:44

Han behøver ikke bruke lang tid på å gjøre seg kjent. Det er ordføreren fra 1999–2011 som nå er tilbake i Hamar rådhus. Det betyr at velgerne har begrunnete forventninger til hva som nå skal komme.

Einar Busteruds tid som ordfører har vært preget av store vyer og visjoner for Hamar, parret med handlekraft. Heller ikke hans politiske motstandere fratar ham æren for å ha igangsatt de store prosessene som på mange måter har gjort Hamar til en moderne og framtidsrettet by. Riktignok ser vi at det fortsatt finnes noen som mener at alt var bedre før. Det store flertall, uansett politisk tilhørighet, vil nok likevel mene at den utviklingen Hamar har gjennomgått har vært positiv.

De som ønsker mer av dette kan likevel komme til å bli skuffet. Busterud har et annet utgangspunkt når han nå gjør comeback som ordfører. Først og fremst skal han bringe kommunens økonomiske drift i balanse. Det vil etter all sannsynlighet kreve kutt i offentlige tjenester. Slik handlekraft blir sjelden belønnet hos velgerne. Busterud må også selv håndtere den økte gjeldsbelastningen kommunen har fått som følge av de store byggeprosjektene som ble igangsatt i hans forrige ordførerperiode.

Det er ingen nye, store investeringer på programmet til den nye ordføreren. I stedet skal omdømmet gjenreises, plasseringen av dobbeltsporet skal landes og Hamar skal knyttes tettere til Oslo-regionen. Det er viktige politiske mål, men de er mindre synlige og målbare enn et kulturhus.

Med disse sakene på bordet kreves det at ordføreren i større grad enn tidligere er i stand til å skape brede politiske flertall bak beslutningene. Lagbygging blir viktigere enn før, både i de politiske miljøene, og overfor innbyggerne. Busterud starter offensivt. Det velkjente slagordet «Alle mann til pumpene» er tilbake som tittel på folkemøtet om byutvikling allerede neste uke. Det er uansett en god start.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat