buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Markus Refsdal i Natur og Ungdom. FOTO: Christian E. Bergheim
 
Hva vil vi med sosiale medier?
HA MENER Lederen for Natur og Ungdom i Hamar rykker ut mot hets på sosiale medier.

Publisert: 20.des.2018 13:02
Oppdatert: 20.des.2018 16:07

Markus Refsdal forteller at ungdomsorganisasjonen har engasjert seg til fordel for vestlig jernbanetrasé gjennom Hamar. Dette skal ikke ha falt i god jord hos alle. Refsdal sier han har opplevd hat i kommentarfeltene, og noen av medlemmene i Natur og Ungdom har også mottatt ubehagelige private meldinger.

Vi ser ingen grunn til å betvile opplevelsen til Natur og Ungdom-lederen, selv om vi nok kunne ha ønsket at han dokumenterte tilfellene hvor han opplever hets. Hans uttalelser til Hamar Arbeiderblad er uansett verd å reflektere over. Hvis en etablert ungdomsorganisasjon som Natur og Ungdom ikke føler at det er mulig å delta i jernbanedebatten, bør alle som er med på å legge premissene for en slik debatt spørre seg selv om debattklimaet kan forbedres. En fruktbar debatt tilsier at flere meninger er representert, og at det er vilje til å lytte til hverandres synspunkter.

Samtidig velger man selv sine arenaer. Ren hets og private meldinger til enkeltpersoner tar vi klart avstand fra. Men samtidig kan det generelt være klokt å velge debattarenaer hvor man opplever å bli godt mottatt og hvor ens synspunkter blir behandlet med respekt. Utviklingen på sosiale medier har dessverre fått preg av å fungere mer som meningsfellesskap for dem som allerede er overbevist om en bestemt sak, framfor arenaer hvor man kan utveksle ulike oppfatninger.

Ordførerkandidat i Stange, Aasa Gjestvang (Sp) forteller at hun har valgt å droppe Facebook fordi det stjeler for mye tid, og fordi hun misliker debattkulturen på sosiale medier. Andre politikere bruker sosiale medier til å profilere seg selv og egne synspunkter, uten å engasjere seg sterkt i debattforumer som først og fremst skal overbevise andre i en bestemt sak. Også Natur og Ungdom bør forsøke å finne en plass for sine oppfatninger i jernbanedebatten. For vi trenger deres meninger. Jordvern og bevaring av Åkersvika er viktige spørsmål som ikke har fått en stor nok plass i jernbanedebatten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat