buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Disse brakkene skal tas i bruk ved Hoberg skole. FOTO: Henning Holter Christensen
 
Ideelt? Nei. Krise? Nei.
HA MENER Diskusjonen går høyt omkring brakkeriggen som er satt opp ved Hoberg skole i Ottestad.

Publisert: 07.aug.2017 18:25
Oppdatert: 07.aug.2017 19:00

Paviljongen skal huse 52 førsteklassinger som snart er klare for skolestart, og dermed avhjelpe plassmangelen ved skolen. Truls Gihlemoen, leder i Stange Frp, er slett ikke begeistret for løsningen og mener bygget knapt ville vært godkjent som hvilebrakke for E6-arbeidere.

Kriseløsningen er selvfølgelig ikke ideell. Barns fysiske arbeidsmiljø – og læreres, for den del – er generelt et forsømt område. Mange barn og unge tilbringer skolehverdagen sin i omgivelser og lokaler som preges av både dårlig luftkvalitet, dårlig plass, dårlig akustikk og store etterslep på oppussingsbehov. Det er utvilsomt et tegn på dårlig politisk planlegging og prioritering når skolebygg enten ikke er store nok, eller når nybygg, påbygg eller rehabilitering drar ut i tid. Befolkningsøkning er ikke noe som skjer over natta, så store førsteklassekull må man både kunne forutse og planlegge for. Knapt noen skolestruktur er så gjennomdiskutert som den i Stange kommune, og Hoberg burde dermed vært utvidet tidligere. Der har Gihlemoen rett.

Spørsmålet er likevel i hvor stor grad Frp bør slå politisk mynt på denne situasjonen. Vi tror ingen barn tar skade av å tilbringe noe skoletid i brakker. En nødløsning er ikke nødvendigvis en krise, og dette er tross alt bedre enn å sitte stuet sammen i alt for små klasserom uten boltreplass. De negative holdningene får barna i så fall fra sine foreldre og andre voksne. Paviljongen – som riktig nok er et forskjønnende ord på en brakkerigg – er selvfølgelig ikke ment å stå der for alltid. Det påpeker også rektor Trond Arne Børresen. Han roser kommunens eiendomsavdeling for å ha vært løsningsorientert, men vi håper han også legger ordentlig press på skoleeieren – kommunen. Altfor ofte ser vi at brakker blir permanente, men disse må erstattes av ordentlige skolelokaler innen rimelig tid. Politikerne kommer ikke utenom de bevilgningene. Noe annet kan ikke Stange være bekjent av.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat