buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Kulvert
 
Informasjon om kulverten
HA MENER LEDER: HA MENER

Publisert: 13.jun.2016 04:00
Oppdatert: 13.jun.2016 10:01

Det pågår for tiden en opphetet debatt mellom Jernbaneverket og Hamars ordfører. Einar Busterud (BBL) anklager Jernbaneverket for å avlyse medvirkningsprosessen. Når Jernbaneverket vil møte alt annet enn Korridor vest med innsigelser, mener ordføreren at høringsrunden i realiteten er avlyst. Jernbaneverkets Intercity-direktør Anne Siri Haugen svarer med å anklage Busterud for faktafeil.

Les også: Jernbanen i fortida, nåtida og framtida

Jernbaneverket viser til brev fra formannskapet i Hamar kommune. Her oppfordres Jernbaneverket til å være tydelige på hvilke alternativer som frarådes og hvilke som anbefales. Jernbaneverket har åpenbart fulgt oppfordringen fra kommunen, og satt «fraråder» både på Korridor midt og øst.

Vi kan ikke se at det er grunnlag for anklagene om avtalebrudd. At flertallet i kommunestyret ikke liker Jernbaneverkets konklusjon er forståelig. Men det er en helt annen sak. Det er dessuten fortsatt fullt mulig å kjøre den planlagte høringsrunden fram til endelig avgjørelse faller.

Derimot mener vi Jernbaneverket har et forbedringspotensial når det gjelder informasjon. Planleggingsleder Sverre Setvik erkjenner da også overfor Hamar Arbeiderblad at Jernbaneverket har gjort en for dårlig jobb med å gi et eksakt bilde av kulvertalternativet i Korridor vest. Nå loves nye illustrasjoner. De burde vært presentert på folkemøtene for to uker siden. I hvilken grad kulverten frigjør strandsonen blir det kanskje viktigste spørsmålet når Jernbaneverket sier nei til de andre korridorene. Da burde man forstått betydningen av presise, etterprøvbare illustrasjoner som alle kan ta stilling til.

Er det uheldig at ordføreren og Jernbaneverket offentlig anklager hverandre for avtalebrudd og faktafeil? Vi synes ikke det. For et første kommer behovet for informasjon til overflaten. For det andre får vi innsyn i hvordan både Hamars ordfører og Jernbaneverket håndterer prosessen. Det er viktig kunnskap for befolkningen, og den kunnskapen bør ikke forbli inne på lukkede møter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat