buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Ingen økning i eiendomsskatt
HA MENER Det blir ingen økning av eiendomsskatten i Hamar.

Publisert: 12.feb.2015 04:00
Oppdatert: 13.feb.2015 06:59

I hvert fall ikke i denne omgang. Både Høyre og By- og bygdelista gikk klart ut mot forslaget til fungerende rådmann Terje Halvorsen.

Etter hvert ble det også klart at varaordfører Geir Byberg (KrF) ikke ville støtte forslaget. Bakgrunnen er at kommunen har budsjettert med 141 millioner kroner i eiendomsskatt i år. Anslaget ser imidlertid ut til å sprekke med to millioner kroner. De pengene må man altså finne et annet sted.

Vi er slett ikke prinsipielle motstandere av eiendomsskatten. Det er da heller ingen partier som tydelig flagger at de vil fjerne eiendomsskatten innenfor overskuelig framtid, om de kommer i posisjon.

Vi reagerer imidlertid på at dette fort blir en lettvint måte å skaffe inntekter på. Det er enklere å sende regningen til innbyggerne enn å se på hvordan kommunen drives og hva som prioriteres. Derfor velger administrasjon og politisk flertall ofte minste motstands veg.

I Hamars tilfelle tror vi det er særlig viktig å analysere drift og organisasjon. Det pågår for tiden en engasjert debatt om hvorvidt Hamar kommune drives for dyrt, eller om investeringene har vært for store.

Uansett vil det være helt nødvendig å kutte kostnader. Da kreves det vilje til å prioritere kjerneoppgavene, og se på effektiviteten i alle ledd. Til denne prosessen tar kommunen seg råd til å bruke konsulenter.

Da er det etter vårt syn et dårlig signal til kommunens innbyggere hvis kuttprosessen starter med å sende ut en ekstraregning på økt eiendomsskatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat