buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 
Ingen sympati for Krekar
HA MENER Så er det endelig avgjort. Mulla Krekar skal sendes ut av Norge.

Publisert: 25.nov.2016 18:35
Oppdatert: 25.nov.2016 18:58

Så er det endelig avgjort. Mulla Krekar skal sendes ut av Norge. Høyesterett avviste anken, og dermed foreligger det rettskraftig dom for at Krekar kan utleveres til Italia. Bortsett fra hans advokat Brynjar Meling vil knapt noen savne Krekars tilstedeværelse i Norge.

Saken mot mulla Krekar handler ikke bare om utlevering av en terrormistenkt person til en annen stat. Krekar har blitt en politisk verkebyll som har plaget skiftende regjeringen med sin eksistens, fordi det ikke har vært mulig å utvise ham.

Fremskrittspartiet brukte ham i mange år som et symbol på Arbeiderpartiets handlingslammelse. Frp fikk saken i fanget selv da partiet kom i regjering. Justisminister Anders Anundsen (Frp) har måtte svelge den samme kritikken som Frp utsatte sine politiske motstandere for. Derfor er det forståelig når det blant ledende Frp-politikere nå uttrykkes en viss politisk triumf.

Fortsatt er siste ord i historien om mulla Krekar ikke sagt. Blir han ikke dømt i Italia kan han kreve å få komme tilbake til Norge. Advokat Brynjar Meling har dessuten gjort det klart at han vil kjempe til siste slutt for sin klient. Det innebærer å bringe saken inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Det er verdt å huske at Krekar dermed nyter godt av et rettssystem som slett ikke har noen plass i det idealsamfunn han og hans likesinnede selv ønsker å bygge opp.

Prosessen mot Krekar har vært en rettsstat verdig. Det er ikke meningene til mullahen som har ført ham i fengsel. Krekar er dømt til fengselsstraff for trusler mot Erna Solberg og tre kurdiske menn. Ifølge Høyesterett er han en fare for rikets sikkerhet. Han forherliger terrororganisasjonen IS, som i dag er verdens kanskje fremste terrororganisasjon. Norghe erkjenner sine internasjonale forpliktelser til å ta imot flyktninger som trenger beskyttelse. Dessverre er det dette asylinstituttet Krekar har utnyttet til religiøs ekstremisme og kriminell virksomhet. Han har dessverre ingen ting lært etter å ha levd i et demokratisk land siden 1991.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat