22. okt
 
Innlandet ikke i regjeringen
HA MENER 

Publisert: 18.des.2015 04:00
Oppdatert: 18.des.2015 03:59

Statsminister Erna Solberg (H) har gjort sin første store rokering i regjeringen. Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug får muligheten til å ta et jerngrep om innvandringspolitikken, mens urokråka Per Sandberg kommer inn som fiskeriminister. Det er kløktige grep fra Erna Solberg. Med Listhaug som innvandringsminister i en tid med stor flyktningstrøm, blir det lite rom for Frp til å spille innvandringskortet i den politiske debatten. I stedet blir jobben å forsvare den rådende politikken på asylområdet.

Når nestleder Per Sandberg blir statsråd blir det også mye vanskeligere for ham å opptre som en kritiker av regjeringen. Sandberg blir nødt til å forholde seg til at det sitter to partier i regjeringen, og han må utad forsvare regjeringens samlede politikk. Det kan kanskje føre til høyere temperatur på regjeringskonferansene, men det er bedre å holde protestene innenfor fire vegger enn å få dem servert i mediene.

Vi registrerer imidlertid med bekymring at Innlandet fortsatt ikke er representert i regjeringskollegiet. Opplands nyutnevnte fylkesmann, Christl Kvam (H) kommer inn som statssekretær. Det er også alt. Vi er ikke i tvil om at Christl Kvam kommer til å gjøre en god jobb i sin posisjon, men for Innlandet blir det likevel altfor spinkelt. Oppland og Hedmark mangler rett og slett en stemme når det skal tas viktige nasjonale beslutninger som berører regionen. Med arbeidsledighet i oljefylkene blir vi fortsatt liggende i oljeskyggen. Det er ikke her politikerne har blikket. Et løft for Innlandet virker fjernere enn noen gang.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke