buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
NEDSLÅTT: Sverre Narvesen var nedslått etter at ingen bedrifter i Innlandet får ta del i klyngeprogrammet.
 
Innlandet ikke prioritert
HA MENER Det var en nedslått leder for Innlandsutvalget som mottok nyheten om at ingen bedrifter fra Hedmark eller Oppland får ta del i det såkalte klyngeprogrammet.

Publisert: 15.jun.2015 04:00
Oppdatert: 15.jun.2015 07:07

Sverre Narvesen uttrykte tydelig forbauselse over at verken Raufoss-klyngen i Oppland eller Heidner-klyngen i Hamar nådde opp. Det er de statlige organene Innovasjon Norge, Siva og Forskningsrådet som står bak klyngeprogrammet.

Målet er å forsterke innovasjonsprosesser og skape mer attraktive miljøer for bedrifter, kunnskapstilbydere og investorer. Betydningen av et opptak illustreres ved at Raufoss-klyngen ville fått et statlig tilskudd på nærmere 100 millioner kroner over 10 år, ifølge Sverre Narvesen. Det kan man nå se langt etter.

Det burde være vektige politiske grunner til å ta opp Heidner-klyngen og Raufoss-klyngen nå. Næringslivet i Innlandet har jobbet hardt for å skape innovasjon og utvikling, og klart å oppnå en del resultater på egen kjøl. Nå trenger Innlandet også et bidrag fra statlig hold. Det snakkes mye om det grønne skiftet blant politikerne. Vi skal forsøke å bli mindre avhengig av oljeindustrien. Da er det underlig at Innlandets nye industri som har sin spisskompetanse nettopp innenfor verdiskapning som ikke er oljebasert, likevel ikke når opp.

Dessverre må vi konstatere at det ikke er politisk vilje til å løfte Innlandet. Å bidra til økt verdiskapning i Hedmark og Oppland er ikke prioritert av den sittende regjering, og vi må nok erkjenne at heller ikke den rødgrønne regjeringen betraktet Innlandet som et satsingsområde. Riktignok la Arbeiderpartiet fram sin plan for å løfte Innlandet i august 2013. Men en plan som kommer rett før valget får ingen reell betydning.

Direktør Mona Skaret i Innovasjon Norge er raus med rosen til søkerklyngene fra Hedmark og Oppland. Men lovord er ikke lenger godt nok for Innlandet. Nå kreves det prioriteringer og bevilgninger. Innlandet aksepterer ikke lenger å være i oljeskyggen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat