buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Ja til Wang - og offentlig skole
HA MENER 

Publisert: 18.sep.2014 04:00
Oppdatert: 18.sep.2014 10:37

Nei til etablering av Wang Toppidrett i Hamar. Det er konklusjonen til komiteen for kultur og kompetanse i fylkeskommunen. Fire av fem Ap-representanter støttet forslaget om å si nei, mens opposisjonen hele tiden har vært for. Siden komitéleder Margrethe Skjærbæk (Ap) har dobbeltstemme ved likt stemmetall, ble hennes nei avgjørende. Det hjalp åpenbart ikke at fylkesrådsleder Per-Gunnar Sveen (Ap) hadde gitt et tydelig råd ved å støtte etableringen av Wang i Hamar. Så skal det legges til at komiteen ikke avgjør saken. Nå er det spenning knyttet til fylkestingets behandling om en uke.

Vi har sans for at politikere står ved sine prinsipper og tør å flagge dem. Komitéleder Skjærbæk (Ap) la hodet på blokka da hun med dobbeltstemmen avgjorde utfallet. Slik ble hun også skyteskive for de kreftene i Hamar-regionen som mener etableringen av Wang er svært viktig. Skjærbæk er prinsipielt mot privatskoler og innkreving av skolepenger. Her er det åpenbart en splittelse innad i Arbeiderpartiet.

Vi er helt uenige med Skjærbæk og de andre Ap-representantene i komiteen når det kommer til selve saken. Det går an å forsvare et godt offentlig skoletilbud uten å bli mer katolsk enn paven. Selvsagt er det offentlige myndigheter som skal finansiere det offentlige skoletilbudet. Vi er heller ikke begeistret for skolepenger. Men Norge har en lang rekke private skoletilbud, som kommer i tillegg til det offentlige. Disse er et supplement til den offentlige skolen, og Skjærbæk og hennes meningsfeller mener vel ikke at dette tilbudet skal nedlegges?

Wang Toppidrett er et skoletilbud til dem som ønsker å drive eliteidrett på toppnivå. Det er en liten gruppe ungdom, og vi kan ikke forvente at den offentlige skolen skal stå for et slikt tilbud. Derfor er det flott at Wang Toppidrett kan tilby regionen en utdanning for de få. Dette vil også ha en positiv effekt for Hamar, hvor idretten står sterkere enn noe annet sted i Innlandet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat