buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Johnsens nei til flyktninger
HA MENER 

Publisert: 22.sep.2014 04:00
Oppdatert: 08.okt.2014 08:34

Fremskrittspartiets fremste politiker i Hedmark har kastet seg inn i debatten om flyktninger. På Facebook har stortingsrepresentant Tor André Johnsen publisert et innlegg hvor han oppfordrer alle norske kommuner til å si nei til å ta imot flere flyktninger. Utgangspunktet er et forslag fra en partifelle i kommunestyret i Moss. Erland Wiborg i Moss Frp sier at Moss ikke bør bosette noen flyktninger i 2015. «Slike forslag bør vi se i alle kommunestyrer», skriver Johnsen i en kommentar på Facebook.

Tor André Johnsen har nok ikke helt tatt innover seg at det er en forskjell på asylsøkere og flyktninger. Mens norske myndigheter selv kan regulere sin asylpolitikk, har Norge gjennom internasjonale konvensjoner forpliktet seg til å ta imot flyktninger gjennom FN. Frp-representantens løsning er at flyktningene må bo lenger på asylmottak hvis kommunene ikke vil ta imot dem. Det er grunn til å minne Johnsen om at mange flyktninger allerede sittet i årevis på norske mottak og ventet.

Fremskrittspartiet har etter at partiet kom i regjering måttet innse at norsk politikk ikke endres over natten. En av kjernesakene til Frp var asyl- og flyktningpolitikken. Vi vet nå at Frp i regjering ikke har ført til stengte grenser og en mer restriktiv flyktningpolitikk. Frp i regjering må som alle andre akseptere at internasjonale konvensjoner må respekteres, også når man misliker konsekvensene av dem. Johnsens utspill er derfor først og fremst kunnskapsløst.

Når vi likevel velger å gi det oppmerksomhet, er det fordi det bidrar til å nøre opp under holdninger som skaper generell fremmedfrykt. Når det å ta imot 1.620 kvoteflyktninger i året faller Tor André Johnsen tungt for brystet, sier det noe om hvordan han ønsker at Norge skal være. Som stortingsrepresentant har Tor André Johnsen fått en posisjon hvor han kan bidra til å legitimere meninger i samfunnsdebatten. Å publisere et generelt nei til flyktninger er nører først og fremst opp under fremmedhat og rasisme. Det synes vi Johnsen bør avstå fra.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat