buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Julehandelen i bysentrum
HA MENER 

Publisert: 09.des.2015 04:00
Oppdatert: 09.des.2015 03:59

Vi handler julegaver for 55 milliarder kroner denne jula, skal vi tro anslagene fra Hovedorganisasjonen Virke. Og hedmarkingene handler mest av alle. 7235 kroner bruker vi i gjennomsnitt på julegaver. Dermed skulle jula bli en fest, ikke bare for alle som åpner gavene på selve julekvelden, men også for handelsstanden her i regionen.

Men det er slett ikke sikkert. Statistikkene viser nemlig også at netthandelen øker. I år vil den øke med nesten 20 prosent. Dermed blir det rekord for netthandelen. 60 prosent av oss vil handle like mange, eller flere julegaver enn i fjor på nett. Dermed kan flere enn halvparten av alle julegavene i år bli kjøpt i nettbutikkene.

Det er ikke vanskelig å forstå at vi ønsker å gjøre unna julehandelen så enkelt som mulig. Levering på døra gjør at vi slipper maset ute i butikkene. Men hvilke konsekvenser har det for handelen i sentrum? Kan vi forvente at handelsstanden skal drive for fullt, når vi klikker på nettet for å handle digitalt?

Et levende sentrum er et stort ønske hos mange. Vi liker at det er mye liv og mennesker i bykjernen, og vi ønsker oss et stort utvalg av tilbud. Men det fordrer også at vi bruker sentrum. Derfor er det en god idé å legge en lørdag før jul til regionens gågater, ta turen innom noen av butikkene, og avslutte en hyggelig lørdag med et besøk på en kafé eller restaurant. Det gir en opplevelse som ansiktsløse Internett ikke kan konkurrere med.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat