buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Kamera i stedet for politi?
HA MENER HA MENER

Publisert: 13.okt.2016 14:43
Oppdatert: 13.okt.2016 17:39

Datatilsynet står fast at politiet bryter loven, og pålegger på nytt lensmann Terje Krogstad om snarest å avslutte kameraovervåkingen i Brumunddal sentrum.

Vi må aldri slutte å diskutere overvåking. Hvor skal man få lov til å sette opp kameraer? Hvor mange? Skal de være operative hele døgnet? Hva er gevinsten av overvåking? Er personvernet ivaretatt? Blir uskyldige mennesker mistenkeliggjort? Det er svært viktige avveininger. Det er også et spørsmål om overvåking faktisk forebygger og hindrer kriminalitet – eller om de bare flytter kriminaliteten til andre, ikke overvåkede områder av byen. Det må også fram i lyset i hvilken grad overvåking bidrar til å faktisk å oppklare de eventuelle kriminelle handlingene som fanges på film.

De fem videokameraene i Brumunddal har vært der i to år, men Datatilsynet mener det er så lite kriminalitet i sentrum at politiets ønske om overvåking ikke overstiger folks rett til å oppholde seg fritt, hvor man vil, uten å bli sett. Lensmann Krogstad vil klage saken inn for Personvernnemnda.

Og skal man tro flertallet i kommentarfeltet på Facebook, har lensmannen støtte. Innbyggerne i Brumunddal er fornøyd med at politiet ser dem. «Stå på, Krogstad, ja til kamera», skriver de. Men noen sår også det relevante spørsmålet om kameraene er i ferd med å erstatte ekte politibetjenter, som nedbemannes av økonomiske årsaker. Folk er bekymret over å se stadig færre politi på patrulje, ute i gatene. Også her har lensmannen noe å bevise.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat