buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FØRSTE BUDSJETT: I oktober skal Erna Solberg (t.h) og Siv Jensen legge fram sitt første statsbudsjett etter at de begynte å regjere.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Kampen om statsbudsjettet
HA MENER Denne uka begynner regjeringen sine forhandlinger om statsbudsjettet for 2015.

Publisert: 26.aug.2014 04:00
Oppdatert: 26.aug.2014 06:48

Det er det første budsjettet som den borgerlige regjeringen alene legger rammene for. Særlig er det store forventninger hos Fremskrittspartiets tillitsvalgte til dette statsbudsjettet. Partiet sitter tross alt med finansministeren, og dette er den første store muligheten til å innfri noen av de valgløftene som ble avgitt i valgkampen.

Dagbladet har gjort en rundspørring blant 700 lokale tillitsvalgte i partiet. Ikke overraskende er lysten til å øke den statlige pengebruken stor. Over halvparten av de lokale tillitsvalgte Frp-politikerne ønsker å bruke mer oljepenger enn handlingsregelen åpner for. På flere av sine politiske kjerneområder har Fremskrittspartiet sviktet i forhold til valgløftene. Det er et dårlig signal til partiets velgere når antall bomstasjoner på norske veier øker under den sittende regjeringen.

Vi har likevel liten tro på at regjeringen vil bruke det kommende statsbudsjettet til noen stor politisk kursendring. Vi tviler på at statsminister Solberg vil akseptere at handlingsregelen brytes. Den sittende regjeringen har først og fremst vist ansvarlighet den tiden den har sittet. Det skremmebildet som ble forsøkt tegnet før valget har ikke slått til. Årsaken er ganske enkelt at regjeringen til nå ikke har gjort alvor av å innfri sine valgløfter, og da tenker vi særlig på den aggressive retorikken som ble brukt av en del stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet.

Vi tror derfor vi vil få et statsbudsjett som verken finansierer store skattelettelser eller investeringer. Frp har fortsatt behov for å markere at dette er et parti som kan styre Norge på en trygg måte. På grunnplanet har forståelsen for dette vært forbausende stor. Kanskje holder det i denne omgang med en større taxfreekvote, billigere båtmotorer og fjerning av arveavgiften? Vi vet ikke hvor lenge tålmodigheten vil vare, men vi blir ikke overrasket hvis også statsbudsjettet for 2015 har en profil som gjør at Frp-løftene blir liggende i skuffen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat