buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Kjønnsorganer som skjellsord
HA MENER 

Publisert: 14.jun.2014 04:00
Oppdatert: 14.jun.2014 09:40

En fotballtrener som har ansvaret for Stange Sportsklubbs jentelag i 16-årsklassen har skjelt ut spillerne sine grovt. Det er uheldig, men vi vet at dette skjer overalt. Voksne ledere bør i utgangspunktet klare å opptre med beherskelse når de har å gjøre med barn og ungdom. Det må likevel være et visst rom for at man i en opphetet situasjon kan gjøre ting man angrer på.

Det som gjør at situasjonen i Stange fotballgruppe er langt mer alvorlig enn et engangsutbrudd, er at fotballtreneren brukte jentenes kjønnsorganer som skjellsord da han gikk til verbale angrep på 16-åringene. Slikt faller ikke inn under det som kan skje når man ikke klarer å beherske seg. Det er et samfunnsproblem at kjønnsorganer, seksuelle uttrykk og seksuell legning brukes som banneord når barn og ungdom snakker nedsettende om hverandre. Slik ordbruk skaper negative holdninger til kropp og seksualitet.

Vi har holdningskampanjer i skoleverket som forsøker å motarbeide tendensen til at kjønnsorganer eller seksuell legning blir brukt for å mobbe og trakassere. Når en voksen mann likevel velger slike ord overfor 16 år gamle jenter innenfor organisert idrett, finnes det ingen unnskyldning for det. Derfor synes vi det er forstemmende at klubben i så liten grad har forstått sakens alvor. Utskjellingen med bruk av grove seksuelt betonte skjellsord, treffer jenter i deres kanskje mest sårbare alder. Da er det ikke akseptabelt å betrakte det som et engangstilfelle.

Det innvendes at det kan bli vanskelig å finne voksne som vil påta seg frivillige verv, hvis man ikke kan slippe unna med en unnskyldning etter å ha begått en feil. Det er å snu saken på hodet. Vi må tvert imot sørge for at slike episoder ikke forekommer. Dette er en utmerket anledning til å markere hva som er uakseptabelt. Voksne som bruker slike ord når de leder barn og ungdom, har ingen ting i idretten å gjøre. Fotballkretsens representant er like unnfallende som klubbens ledelse. Fotballforbundet bør gå inn i denne saken. Treneren bør trekke seg umiddelbart.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat