buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Foto: Manzor Ahssani
 
Klapp på skuldra til Hamar
HA MENER Hvert år rangerer Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) norske kommuner i det som populært kalles Kommune-NM.

Publisert: 09.aug.2017 21:05
Oppdatert: 09.aug.2017 21:15

Årets liste er et klapp på skuldra til Hamars ordfører, rådmann, næringsdrivende og innbyggere. Byen klatrer mest i landet, og havner på 28. plass på statistikken. Øverst av kommunene i Innlandet, med byene Lillehammer og Gjøvik bak på lista.

Kommunene måles etter hele 20 kriterier basert på tall fra Statistisk sentralbyrå. Og Hamars klatring, som har vedvart siden 2012, handler om forbedret situasjon innenfor blant annet arbeidsmarkedet, lønnsnivået og kompetansen i befolkningen, alderssammensetningen blant innbyggerne og kommuneøkonomien generelt. Det er interessant å «få på papiret» det mange føler på kroppen. Nemlig at Hamar er i en positiv utvikling på flere fronter. Byutvikling, boligmarked, næringslivsetablering, utdannings- og arbeidsmuligheter er viktige faktorer for trivsel og ikke minst fortsatt vekst. Det er en positiv spiral kommunen selv skal ha noe av æren for å drive framover. Hamar er et lokomotiv i regionen, slik ordfører Busterud påpeker. Derfor er alle på Hedmarken tjent med at Hamar gjør det godt.

Ringsaker havner på 126. plass i Kommune-NM, Stange på 190. plass og Løten 265. plass. Men hva skal man bruke lista til? For eksempel å se hva man kan bli bedre på, for faktum er at Hedmark totalt sett ligger på 17. plass av landets 19 fylker og på nest siste i kategorien næringsliv. Når det gjelder andelen høyere utdannede ligger Hedmark på 14. plass i landet. Og en av utfordringene for Innlandet er utvilsomt at for få unge flytter tilbake etter at de er ferdig med å studere. Det gjenspeiles i at Hedmark er fylket med færrest andel unge i forhold til eldre i arbeidsfør alder. Antallet mellom 26 og 35 år er lavere enn antall innbyggere mellom 56 og 65 år. Det kan vi komme til å kjenne på kroppen når folk går ut i pensjon og det blir behov for flere hender.

Statistikken forteller alltid flere ting. Mens man klapper seg selv fornøyd på skuldra, må man altså være ambisiøs og fortsatt brette opp ermene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat