buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
ORKER IKKE: Morten Aspeli orker ikke å flagge sitt jernbane-standpunkt på Facebook.
FOTO: FRANK BRANDSÅS.
 
Klimaet i jernbanedebatten
HA MENER Jernbanedebatten i Hamar har fått en form som til tider bærer mer preg av utskjelling enn saklig argumentasjon.

Publisert: 04.jul.2016 04:00
Oppdatert: 04.jul.2016 06:50

Hamar Arbeiderblads gjennomgang viser at enkelte debattanter bruker uttrykk som «psykopat», «gammel bitter gubbe» og «notorisk gneldrebikkje» på sosiale medier. Jernbaneverkets saksbehandling er blitt sammenlignet med nazistenes jødeforfølgelser under krigen. Slikt gjør at mange kvier seg for å delta i debatten, det oppleves som ubehagelig.

Det kan virke som de mest aktive aktørene ikke tar innover seg at de har et redaktøransvar når de publiserer på Facebook eller andre sosiale medier. De er med på å definere premissene for denne viktige debatten. Det er ikke vanskelig å forstå at jernbanesakens betydning tilsier mye energi og høy temperatur. Men nettopp derfor bør ikke skråsikkerheten få dominere. N år meningsmotstandere beskyldes for å svikte Hamars framtidige generasjoner i et 100-årsperspektiv er skylappene på. Det er usaklig å frata de som foretrekker et annet trasévalg enn oss selv, retten til å ha de samme gode intensjoner for Hamars framtid selv om konklusjonen blir forskjellig.

Tidligere ordfører Morten Aspeli (Ap) sier han er en av dem som ikke har orket å flagge sitt standpunkt i jernbanedebatten på Facebook. Det er selvsagt urovekkende når selv Hamars tidligere ordfører synes debattklimaet er for tøft. På den annen side er vi enige med folkeaksjonens Geir Bjørnar Smebye i at Aspeli i sin tid som ordfører hadde vært en viktig bidragsyter i debatten.

Når sentrale politikere velger ikke å delta, blir det lett fravær av refleksjon og nyanser. Da overlates arenaen til de som lett tyr til negative karakteristikker og skjellsord for å vinne debatten. For en politiker som Aspeli som bruker sosiale medier som sin viktigste kommunikasjonskanal, burde det være mulig å ytre seg også om dette. Jernbanesaken er så viktig at vi har et ansvar for å skape et debattklima alle kan delta i. Dessverre finnes det en lang rekke eksempler som tilsier at man må være hardhudet for å kunne si sin mening.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat