buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
INVESTERER: Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud fikk før ferien kommunestyret med på å kjøpe inn nettbrett til bruk på alle Hamar-skolene. I løpet av noen år skal alle elever ha sitt personlige nettbrett.
FOTO: ELI J. HAUGEN.
 
Kommer alltid an på læreren
HA MENER Når alle førsteklassinger og ungdomsskoleelever i Hamar neste høst får hvert sitt nettbrett, er det et godt tegn på en framtidsrettet skole, slik rådmannen ønsker seg.

0
Publisert: 28.jul.2016 04:00
Oppdatert: 28.jul.2016 06:37

Kommunen gjør i første omgang en investering på fire millioner kroner, et viktig digitalt løft for å modernisere undervisningen.

I likhet med oss, er ungene positive. De synes selvfølgelig det høres kult ut å disponere eget nettbrett, til og med i skoletida. De fleste av dem kjenner også mulighetene i det digitale verktøyet godt og har ingen nostalgi overfor tørre skolebøker. Et nettbrett kan romme hele verdens pensum, alle skolebøker og det de trenger av oppslagsverk. I tillegg finnes skriveprogrammer og kommunikasjonsmuligheter for å være i dialog med både medelever, lærere og kilder. Legger vi til alle kunnskapsspill og andre interaktive læringsverktøy, er det mye som tyder på at de blytunge skolesekkenes tid er forbi. Her finnes det de trenger i én, flat dings.

Med IKT-ferdigheter lagt inn i fagplanene, er skolene pålagt å lære elevene om bruk av digitale plattformer. Teknologisk kunnskap må altså integreres i skolehverdagen. Ved å sikre at alle er på et minimumsnivå, bidrar man også til viktig sosial utjevning. Og når elevene kan bruke de samme verktøyene hjemme og på skolen, blir det en glidende overgang mellom skole og fritid, som kan gjøre læringsprosessen mer lystbetont.

Det handler imidlertid ikke bare om å lære å bruke et nettbrett, men i større grad om å lære gjennom å bruke det. Hovedspørsmålet blir hvordan lærerne klarer å utnytte nettbrettet best mulig i den praktiske undervisningen. Mange har opplevd læreren som ikke fikk i gang videospilleren når stativet med tv-en ble trillet inn i rommet da klassen en sjelden gang skulle se film. Vi har tro på investeringen, men forventer at rådmann og politikere også sikrer at lærerne har nødvendig kompetanse og innsikt i teknologien og de digitale plattformenes muligheter. Det er alltid de voksne som er avgjørende for kvaliteten og for at elevene får det læringsutbyttet nettbrett potensielt kan gi.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat