buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Kommunen stiller krav
HA MENER Alle ønsker seg fiberbredbånd og raskt datanettverk og i sommer var aktiviteten svært høy blant selgerne fra Lyse/Altibox og Eidsiva.

Publisert: 13.okt.2016 09:24
Oppdatert: 13.okt.2016 09:27

De tilbyr husstandene fiberbredbånd, kabler som må graves ned i bakken, og solgte seg i sommer inn hos mange beboere i Hamar. Deretter satte de i gang med å grave. Men de to store aktørene jobber ikke verken sammen eller samordnet. I stedet har konkurransen mellom selskapene ført til at flere nabolag og boområder har opplevd kontinuerlig graving – og gjenoppgraving – av gater, grøfter og vegstumper, med støy, støv og framkommelighetsproblemer på kjøpet.

Derfor er det ikke noe for tidlig at Hamar kommune nå har satt ned foten og pålegger fiberaktørene å samarbeide bedre. Kommunene må stille krav overfor slike selskaper, som i dette tilfellet altfor lenge har fått operere parallelt og i samme områder uten å koordinere aktivitetene sine. Det kan ikke være slik at de får drive på helt som de vil, selv om de er store kraftselskap og sluttresultatet er svært etterspurt blant innbyggerne.

HA skrev for et år siden at Hamar kommune er blant de rimeligste i landet når det gjelder saksbehandlingsgebyrer for graving og inngrep på andres eiendom. Kabelselskapene har derfor gode forhold i vårt distrikt, sammenlignet med andre steder i landet. Når kabler da skal graves ned i grøfter, er det bare fornuftig av kommunen å forlange at operatørene samkjører seg og gjør forholdene mindre kaotiske for innbyggerne, som tross alt også er deres kunder.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat