buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Partileder i Krf: Knut Arild Hareide
Foto: Lise Åserud
 
KrF og Arbeiderpartiet
HA MENER 

Publisert: 04.aug.2018 09:32
Oppdatert: 04.aug.2018 10:16

Ser en bort fra Per Sandbergs ferietur til Iran, har den politiske debatten i Norge den siste uka dreid seg om Arbeiderpartiet og Kristelig Folkepartis tilhørighet på kort og lengre sikt. Vil vi i løpet av høsten få en Støre-regjering der Kristelig Folkeparti blir en av deltakerne, eller vil Knut Arild Hareide og hans parti følge etter Venstre og gå inn i Erna Solbergs regjering?

Jonas Gahr Støre varslet i et TV2-intervju en mer aggressiv opposisjonspolitikk, og åpnet for å kunne bli statsminister med KrFs støtte. En regjeringskrise på mistillit mot regjeringen på kritikken fra Riksrevisjonen for arbeidet med objektsikring kan være første anledning.

Det er ventet at KrF i løpet av høsten vil klargjøre vegen videre, etter at partiet sa opp sin samarbeidsavtale med regjeringen etter valget i fjor, og senere unnlot å følge Venstre inn i regjeringen. Partiet sliter med velgeroppslutningen, og lever farlig nær sperregrensen.

Både Arbeiderpartiet og KrF gjorde et svært dårlig valg i fjor høst. Begge partier har behov for å ta nye grep, men velgervandringene i fjor viser at et mulig samarbeid mellom de to partiene trolig er en farlig veg å gå. En stor andel av tidligere velgere som forlot KrF gikk mot høyre, til Høyre og Fremskrittspartiet. Det er med andre ord i retning høyre KrF har potensielle velgere å ta tilbake.

Det samme forholdet gjelder for Arbeiderpartiet, men i omvendt retning. Dagsavisens politiske kommentator, Arne Strand, kalte i forrige uke det som skjer på venstresiden et rent «politisk blodbad». Både SV, Senterpartiet og Rødt har håvet inn tidligere Ap-velgere. Støres og Arbeiderpartiets lefling med sentrum, Venstre og KrF, i forkant av valget i fjor tillegges mye av årsaken til velgerflukten fra partiet.

Vi velger å tro at en konservativ grasrot i KrF ser seg tjent med at partiet fortsatt bidrar til å holde dagens regjering ved makten, på en eller annen måte. Så får Arbeiderpartiet ta jobben med å bygge opp et sterkere politisk alternativ sammen med mer naturlige samarbeidspartnere på den rødgrønne siden.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat