23. okt
KOMMER IGJEN: Riksteateret har vært her før, men kommer igjen.
 
Kulturhuset og teaterbyen
HA MENER Teaterhøsten i Hamar forteller at vi begynner å høste fruktene av vårt nye, flotte kulturhus.

Publisert: 17.jul.2015 04:00
Oppdatert: 17.jul.2015 07:50

Riktignok har det vært til dels skarp kritikk mot kulturhusledelsen, fordi konsertprogrammet ikke har inneholdt de aller største høydepunktene. Ser vi på det som tilbys de teaterinteresserte denne høsten er det imidlertid all grunn til å stille seg i billettkøen. Som Hamar Arbeiderblad fortalte i går, byr både Riksteatret og Teater Innlandet på spennende oppsetninger av Ibsen. I tillegg kommer begge teatrene med flere andre forestillinger som vil trekke publikum.

Snakker vi om teater i Hamar handler det om tidsregningen før og etter kulturhuset. Riksteatret la sine turneer utenom Innlandets hovedstad, rett og slett fordi det ikke fantes gode nok fasiliteter for oppsetningene. Teater Innlandet har hatt en enorm kunstnerisk oppblomstring etter at det flyttet inn i sine lokaler i kulturhuset. Slik har kulturhuset bidratt sterkt til at vi nå har fått teaterbyen Hamar.

Den kortsiktige gevinsten av dette er selvsagt at regionens innbyggere kan oppleve teaterforestillinger på et høyt kunstnerisk nivå, uten å måtte reise til Oslo eller andre steder i landet. Det er i seg selv et viktig resultat. Men i tillegg ser vi at Teater Innlandets nye muligheter til å utvikle seg fører til at teatrets forestillinger blir stadig mer etterspurt i Oslo. Slik bidrar kulturhuset også til å gjøre Innlandet kjent for et nasjonalt publikum som en spennende region for teater. Dermed kapitaliserer vi på de store investeringene som er gjort for å utvikle Hamar til en moderne by.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke