22. okt
Illustrasjon: Norconsult
 
Kulturkutt for Ringsaker
HA MENER Den kommunen som først og fremst blir kjent for å ha mange eldreinstitusjoner, kommer til å tape.

Publisert: 05.des.2018 13:53
Oppdatert: 05.des.2018 15:27

Senterpartiet i Ringsaker rigger seg for en annen tid. Vi frykter at det er fortida Sp vil tilbake til.

Kutt i investeringene til Mjøsparken. Redusert satsing på Prøysenhuset, kutt i kulturbudsjettet. Det skal ikke etableres flere utendørs kulturarenaer, og heller ikke settes opp belysning ved Prøysenhuset og langs Præstvægen.

LES OGSÅ: Sp vil kutte 41 millioner kroner i Mjøsparken

I stedet vil Sp-topp Odd-Amund Lundberg satse på eldreomsorgen og investeringer i ungdomsskolen. La oss med en gang si at det er all grunn til å forberede seg på eldrebølgen. Ringsaker trenger også et skoleløft – det lave utdanningsnivået i kommunen tatt i betraktning.

Men til tross for at vi må forberede oss på eldrebølgen, kan ikke norske kommuner sette full brems på all stedsutvikling.

Ringsaker trenger skatteinntekter for å finansiere både eldrebølge og skolesatsing. Befolkningsvekst kommer ikke av seg selv.

Det politiske flertallet har i årevis jobbet målbevisst for å gjøre Ringsaker til en kommune hvor det er en grunn til å stoppe – for ikke å si bosette seg.

Attraksjonene har kommet – sakte, men sikkert. Prøysenhuset. Mjøstårnet. Brumunda. Byutvikling i både Brumunddal og Moelv sentrum. Dette arbeidet må etter vårt syn fortsette. Den kommunen som først og fremst blir kjent for å ha mange eldreinstitusjoner, kommer til å tape.

– Vi ønsker billigere alternativ med mer rene grøntområder og ikke alle fasiliteter, sier Lundberg om Mjøsparken. Vi anbefaler ham å ta en kikk over til Hamar. Det ble gjort en flott satsing både på kulturhuset og Strandgata. Men da politikerne skulle vedta ekstrabevilgninger til det nye Stortorget, sviktet motet.

Fasilitetene ble kuttet, i stedet plantet man ut noen trær. I dag framstår dessverre det store torget litt øde – når ikke Elton John fyller det med folk.

Det er de siste millionene som gjør Mjøsparken til den attraksjonen den må være. Og som sikrer tilflytting av unge barnefamilier, som skal sørge for eldreløftet til Senterpartiet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke