buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Kulturminner og mjøsbrua
HA MENER En ny mjøsbru vil bli 53 millioner kroner dyrere fordi Statens vegvesen tar hensyn til fire gravplasser fra bronsealderen.

Publisert: 15.jan.2015 04:00
Oppdatert: 15.jan.2015 07:09

Dermed må brua flyttes litt lenger sør på Sanna i Moelv. Det er riksantikvarens innsigelser som har blitt lagt til grunn når Statens vegvesen nå går inn for en flytting av vegen.

Vegmyndighetene frykter at fortsatt uenighet vil føre til utsettelser, som vil gjøre at mjøsbrua ikke kommer med i Nasjonal transportplan for denne perioden.

Det er nå opp til politikerne i Ringsaker å godkjenne planen og flyttingen. Det skal sterk rygg til for å gå imot dette, når vi vet at alt annet kan ende med utsettelse. Men vi synes kommunestyrerepresentant Johnny Stranden (Ap) har et poeng når han sier at vi tar mer hensyn til våre forfedre enn den framtidige utviklingen av området.

I tillegg til 53 millioner kroner i økte kostnader betyr nemlig flyttingen av brua at grunneierne ikke får full utnyttelse av et planlagt boligfelt.

Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) hevder at regjeringen ikke vil godta en flytting av vegen, når dette medfører økte kostnader og en dårligere løsning.

Vi er generelt opptatt av at man ivaretar kulturminner, og slik sørger for å bevare vår historie. Men dette må også i hvert enkelt tilfelle veies opp mot dagens samfunnsutvikling.

I denne saken er vi enige med Tor Andre Johnsen (Frp) i at det ikke ser ut som gravhaugene er så unike at de forsvarer en flytting av mjøsbrua. Myndighetene må også ta hensyn til at mjøskrysningen skal skje på best og billigst mulig måte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat