buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
FRAVÆR: Elevorganisasjonen vil nå skrive opp lærernes fravær.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Læreren møter ikke til timen
HA MENER Det kan hende noen rister på hodet over det siste utspillet til Elevorganisasjonen i Hedmark.

Publisert: 12.des.2014 04:00
Oppdatert: 12.des.2014 07:20

Tom Scott Unneberg Nielsen, som er leder for Elevorganisasjonen truer nemlig med å lage fraværslister for lærerne. Vi trodde det største problemet i skolen var å få elevene til å møte opp i rett tid i klassen.

De som er gamle nok, husker sikkert lærere som smalt døra igjen i det øyeblikk timen skulle begynne, og låste døra. Slik skulle elevene forstå at man måtte møte presis, hvis man ville delta i undervisningen.

Skal vi tro lederen for Elevorganisasjonen er det ikke slik lenger. Elevrådene rundt omkring på skolene uttrykker frustrasjon over at læreren kommer for sent til timene, eller forlater timen midt i undervisningen.

Nå vil elevene ha slutt på fraværet. I første omgang vil tillitseleven ta opp problemet direkte med læreren. Bedrer ikke situasjonen seg vil det blir ført fravær, som vil bli forelagt lærerens overordnete.

Det foreligger ingen statistikk som kan dokumentere om fraværet blant lærerne er høyt, slik leder for Elevorganisasjonen hevder. Men skulle det være tilfelle må skolemyndighetene gripe fatt i det raskt.

Elevene har krav på den undervisning som er fastsatt i skolens læreplaner. Hvis lærerne har så mange oppgaver å utføre utenfor klasserommet at de ikke lenger har tid til å undervise, må skolens leder se på hvordan undervisningen organiseres. Hvis vi skal forvente at elevene møter til timen i rett tid, må nok læreren også innfinne seg.

Autoriteten forsvinner fort hvis elevene må føre fravær på lærerne.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat