buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
LOKKER: Gerhard Heiberg vil ha OL til Lillehammer igjen, og lokker nå med 1 milliard dollar.
FOTO: NTB Scanpix.
 
Lillehammer vil ha nytt OL
HA MENER Skal Lillehammer igjen søke om å få arrangere et vinter-OL?

Publisert: 22.sep.2016 04:00
Oppdatert: 23.sep.2016 08:33

Det er det norske IOC-medlemmet Gerhard Heiberg som har kastet fram ideen. Heiberg sier til Dagbladet at Lillehammer fortsatt har høy status innad i den internasjonale OL-komiteen (IOC), og at man er opptatt av å bringe vinter-OL tilbake til det opprinnelige.

Utspillet har skapt entusiasme hos de lokale politikerne i Lillehammer., som vil utrede mulighetene for en ny søknad. På nasjonalt plan er man mer avventende. Stortingspresident Olemic Thommessen sier til GD at det er for tidlig å lansere en slik idé for Stortinget. Fortsatt husker vi godt Oslos mislykkede forsøk på å bli OL-by så sent som i 2013. Thommesen mener mange trakk et lettelsens sukk da Oslo-OL ble parkert.

Mye taler mot en norsk OL-søknad. Ikke minst har IOC gjort det vanskelig for seg selv. Organisasjonen var lite lydhør for kritikken mot IOC-medlemmene som opptrådte som et pampevelde, og nærmest forventet å bli behandlet som kongelige.

Likevel synes vi ikke ideen om et nytt OL på Lillehammer bare bør avfeies. Mange husker fortsatt 1994, og i Lillehammer vil det nok være større entusiasme for en OL-søknad enn det var i Oslo. Men det blir ikke noe vinter-OL hvis dette stanser med utspillet fra Heiberg. Idretten må gripe ideen selv, og gjøre jobben som kreves for å få nasjonal oppslutning. Så langt har vi ikke sett idrettens toppledere omfavne et nytt Lillehammer-OL.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat