23. okt
FOTO: HENRIK HORNNÆSS
 
Lite engasjerte Løten-politikere
HA MENER Årsbudsjettet og økonomiplanen for de neste fire årene er det viktigste dokumentet en kommune skal styres etter det neste året.

Publisert: 18.des.2016 19:59
Oppdatert: 19.des.2016 13:49

Budsjettet gir de økonomiske rammene for virksomhetene og er avgjørende for de velferdstjenester som skal tilbys innbyggerne. Ved siden av pengene inneholder ofte budsjettvedtak også rene verbalvedtak om en ønsket utvikling, og utredningsoppdrag for administrasjonen. Budsjettdebatten er den velkomne anledningen for opposisjonen til å markedsføre sin politikk, og fremme vedtak som blir nedstemt. Til orientering for velgerne ved neste kommunevalg.

Slik er det ikke i Løten. Der var årets budsjettdebatt både i formannskapet og kommunestyret gjort unna på en kort formiddagsøkt i år. Utspillene og diskusjonene uteble. En håndfull forslag fra opposisjonen ble lagt fram. De inneholdt ikke akkurat krutt. Et forslag fra Senterpartiet om å øke eiendomsskatten litt mindre enn forslått i budsjettframlegget ble nedstemt, før budsjettet deretter ble enstemmig vedtatt. Ikke engang eiendomsskatten er det noen politikermotstand mot i Løten. Noen vil bare øke den litt mindre.

Eneste forslaget som utløste noen debatt, var forslaget om at de folkevalgte skulle få hvert sitt abonnement på Kommunal Rapport. Flertallet mente dette kunne være et middel til å heve de folkevalgtes kompetanse. Og en kunne kanskje tilføye: Også et middel til å øke det politiske engasjementet til innbyggernes beste hos de folkevalgte. Hvis det skjer, er 60.000 kroner en god investering.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke