23. okt
 
LO må avlyse innlandsløft
HA MENER 

Publisert: 14.nov.2014 04:00
Oppdatert: 14.nov.2014 06:35

LO Innlandet har måttet avlyse sin planlagte konferanse LO Innlandsløft. Tillitsvalgte i fagbevegelsen, næringslivsaktører og politikere fra ulike partier var invitert. Med bare 35 påmeldte så LO ingen annen utveg enn å avlyse hele konferansen. Med 42.000 LO-medlemmer bare i Hedmark burde det være et godt grunnlag for å avholde en slik konferanse. Når påmeldingene uteblir kan man bare spekulere på årsaken.

Uansett er det en dårlig nyhet for LO. Arbeidsplasser og økonomisk vekst er svært viktige stikkord i en region som generelt sliter med nyskapning. Konferansen skulle være en viktig premissleverandør for å gi innspill til regjeringens innlandsutvalg og til LO sentralt.Nå blir i stedet signalet til LO at innlandets situasjon ikke har særlig stor interesse i fagbevegelsen. Da blir det selvsagt mye vanskeligere å argumentere for at LO skal slåss for et løft for næringsutviklingen i de to fylkene. Vi deler oppfatningen til distriktssekretær i LO Hedmark, Odd Erik Kokkin, når han sier at avlysningen er svært beklagelig. Dessverre tyder mye på at det heller ikke i LO og organisasjonens særforbund er stor interesse for situasjonen i Innlandet.Samtidig skal vi være oppmerksomme på at konferanser er på moten for tida, og at de kan bli for mange. NHO-direktør i innlandet, Christl Kvam sier at også NHO har måttet avlyse. Kanskje må både LO og NHO finne andre arenaer for å utvikle politikk som kan skape vekst og arbeidsplasser.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke