buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
ALT PÅ STELL: Nils Ole Ringnes (til høyre) fra Løten er LO-koordinator for E6-prosjektet fra Kolomoen til Moelv. Her slår han av en prat med Lars Storhaug, fra Lars Storhaug AS (innleid kontraktør for Hæhre). FOTO: Thomas Strandby
 
Det er viktig at LO vokter vegbyggingen
HA MENER 

Publisert: 02.des.2017 08:20
Oppdatert: 02.des.2017 08:29

Nye Veier skal ikke bare sørge for at det blir bygget raskere og rimeligere. Det relativt ferske selskapet gjør også en jobb for å sikre at vegbyggingen skjer med ansatte som er på godkjente kontrakter og med arbeidsforhold som er slik lovverket krever.

Som Hamar Arbeiderblad kan fortelle har Nye Veier en LO-ansatt på sin lønningsliste. Han har selv bakgrunn fra jobb på rekkverksrigger, og har dessuten erfaring som hovedverneombud. Det gir ham nødvendig ballast for å kunne kontrollere både de fysiske arbeidsforholdene og kontraktene som inngås med ulike leverandører.

Dette er et viktig tiltak fra en stor aktør innenfor anleggsbransjen. Å plassere LO som kontrollør inne på selve anlegget gjør at det blir færre muligheter til å spare penger ved å lage kontrakter som ikke ivaretar de ansatte, eller ved å ha arbeidstid i strid med lovverket. Sikkerheten på arbeidsplassen vil også kunne følges nøye.

Når Nye Veier bruker penger på en vaktbikkje fra LO bidrar selskapet til å sette en standard i norsk arbeidsliv. Det blir mindre plass til useriøse aktører, som er vant til å kunne operere på siden av reglene. Vi har et godt lovverk i Norge som ivaretar de ansattes lønns- og arbeidsforhold. Men det hjelper lite hvis den enkelte entreprenør forsøker å omgå det. Derfor et initiativet Nye Veier har tatt et vesentlig bidrag til et ryddig arbeidsliv i en bransje som til dels har vært preget av svart økonomi og sosial dumping.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat