buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
FOTO: NTB Scanpix
 
Løft blikket litt, Raymond!
HA MENER Oslos byrådsleder har gjort seg selv til distriktspolitiker. Raymond Johansen (Ap) raser mot at regjeringen vil flytte 1.000 statlige arbeidsplasser ut av hovedstaden, for å gi distriktene et lite løft.

Publisert: 19.feb.2017 17:12
Oppdatert: 19.feb.2017 18:37

    Johansen synes det er ille at familier i Oslo skal rives opp fra der de bor, fordi de med et pennestrøk mister arbeidsplassen sin.

Nå vil byrådslederen forsvare byen sin. Han kaller regjeringens politikk for symbolpolitikk. Vi er redd Raymond Johansen taler for døve ører. Ifølge Aftenposten er det 160.000 statlige arbeidsplasser. Nær en tredjedel befinner seg i Oslo. Det blir knapt merkbart om 1.000 av disse skulle flyttes til mindre byer.

Selvsagt har vi forståelse for at den som bor og jobber i Oslo ikke vil like at arbeidsplassen skal flyttes. Men dette er ingen ny opplevelse for dem som bor i distriktene. Forskjellen der er bare at arbeidsplassen ikke flyttes, men legges helt ned.

Symbolpolitikk kaller byrådsleder Johansen grepet til regjeringen. Selvsagt er det et godt tidspunkt for statsminister Erna Solberg (H) å dra det Raymond Johansen kaller «Oslo-kortet». Regjeringen er under et voldsomt press fra distriktene, Ulvesaken har heller ikke gjort det lett å føre valgkamp i Distrikts-Norge.

Men når Oslos byrådsleder harseler over det han kaller symbolpolitikk, viser det hvor lite han forstår av distriktenes behov. Statlige arbeidsplasser er faktisk svært kjærkomne, også om det er et antall som ikke monner i Oslo. For en by som Hamar oppleves det slett ikke som en symbolhandling hvis vi skulle få 35 nye stillinger til vernepliktsverket, slik kommunalminister Sanner har annonsert.

Hovedstaden krever betydelige andeler av statsbudsjettet til blant annet samferdsel og helse. Befolkningsveksten i Oslo er stor, og statlige myndigheter snakker jevnlig om behovet for å utvide bolig- og arbeidsmarkedet. Da må nok Oslos politikere tåle at noen arbeidsplasser følger med på lasset.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat