buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
MÅ FÅ BYGGE: Børre Johnstad har kjempet for byggeprosjektet.
 
Løten må få bygge-ja
HA MENER Skal en statlig etat få stanse byutvikling i Løten sentrum?

Publisert: 25.feb.2016 04:00
Oppdatert: 25.feb.2016 07:55

Kommunen vil fortette i sentrum, i stedet for å bygge på dyrket mark. Derfor er ønsket om å bygge opp mot 20 leiligheter i den gamle meieribygningen et prisverdig initiativ.

Helt siden 2012 har eiendomsutvikler Børre Johnstad forsøkt å få dette gjennom. Han har fått bred politisk støtte i kommunestyret. Men på grunn av bygningens beliggenhet er dette ikke nok. Den gamle bygningen ligger nemlig inntil rørosbanen, og dermed må også Jernbaneverket si ja.

Jernbaneverket er åpenbart mindre opptatt av utviklingen av Løten, og mer opptatt av egne budsjetter. Utvikling av boliger langs jernbanen kan føre til verdiøkning i området. Det betyr igjen at det blir dyrere for Jernbaneverket å ekspropriere eiendommer, hvis det skulle bli aktuelt.

Skal Løten kunne vokse må kommunen få muligheten til å fortette. Og det ble flere innbyggere i Løten siste år. Vi stiller oss undrende til at Jernbaneverket på denne måten trenerer en kommunes forsøk på både å skape vekst, urbanisere og spare dyrket mark.

Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) bør snarest fortelle Jernbaneverket at det er tid for å løfte blikket. En mulig verdistigning langs rørosbanen kan ikke stå i veien for et viktig prosjekt som dette. Stortingsrepresentantene Tor André Johnsen (Frp) og Gunnar A. Gundersen (H) er på saken. Dette bør de fikse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat