buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
DE UNGES DAG: Tirsdag inntok 16- og 17-åringene sentrum for å orientere seg om hva de skal stemme ved kommunevalget 14. september.
FOTO: TROND LILLEBO.
 
Lytt til ungdommen!
HA MENER Det var ungdommens dag på Stortorget i Hamar.

Publisert: 17.jun.2015 04:00
Oppdatert: 17.jun.2015 07:34

Tirsdag inntok 16- og 17-åringene sentrum for å orientere seg om hva de skal stemme ved kommunevalget 14. september. Også ved dette valget er Hamar forsøkskommune for å prøve ut konsekvensen av at stemmerettsalderen senkes til 16 år. Men funnene ved valget i 2011 var interessante. 57 prosent av 16- og 17-åringene valgte å bruke stemmeretten. Vanligvis er det ikke flere enn hver tredje førstegangsvelger som legger stemmen i urnen.

Men det er selvsagt delte meninger om hvorvidt en 16-åring forstår forskjellene på de ulike politiske alternativene, og har nok kunnskap om samfunnet til å være med på å avgjøre hvem som skal styre. Meningene er mange, og debatten gikk høyt på sosiale medier etter at h-a.no presenterte en video hvor ungdom fikk snakke om sitt syn på politikk.

«Hovedinteresser til denne aldersgruppen er shopping, sminke, klær, bli superstjerne eller fotballproff», var en av de spontane kommentarene på Facebook. En holdning som nok deles av mange. La oss derfor forsøke å balansere bildet av ungdom under 18 år. Tirsdag arrangerte Hamar Katedralskole paneldebatt med lokale representanter for ungdomspartiene. Det er ingen tvil om at listetoppene ved kommunevalget har mye å lære av ungdomspolitikernes evne til å formulere seg kort, fengende og med et tydelig politisk budskap. Det hadde ikke gjort noe om vi hadde fått noe av ungdomspolitikernes engasjement inn i kommunestyret. 600 Katta-elever skapte en entusiastisk ramme rundt debatten.

Årets kommunevalg er også viktig fordi jernbanedebatten blir den kanskje største saken det kommende kommunestyret i Hamar skal behandle denne valgperioden. I motsetning til mange av dem som snakker høyest om valg av trasé, er det de yngste velgerne som forhåpentligvis skal leve et langt liv i Hamar slik byen vil være når dobbeltsporet en gang kommer. Derfor ønsker vi ungdommens engasjement i debatten. Da hjelper det hvis de også får å være med på å bestemme.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat