buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
 
Med Frp inn i virkeligheten
HA MENER 

0
Publisert: 08.aug.2014 04:00
Oppdatert: 08.aug.2014 09:03

Det som måtte skje er skjedd. Hverdagen har innhentet Fremskrittspartiet mindre enn et år etter at partiet, sammen med Høyre, inntok regjeringskontorene i fjor høst. Valgløftene om mellom 50 og 100 milliarder kroner i skattelette er denne uka blitt avlyst. Forventningene er skrudd ned til under 30 milliarder kroner. Det er nokså nær det Høyre skapte forventninger om.

Fremskrittspartiets finanspolitiske talsmann, Gjermund Hagesæter, sa denne uken at han tror velgerne har overdrevne forventninger til hva som er å finne rom for av skattelettelser. Han påpekte at det er kamp om penger fra flere sektorer. Det er krav om at infrastruktur skal rustes opp, sykehus og politi skal prioriteres, samtidig som det koster å skulle forenkle og avbyråkratisere. - Det er rett og slett et begrenset handlingsrom, selv for Høyre og Frp, mente han.

Om tre uker møtes regjeringen, med statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp) i spissen, til budsjettkonferanse. Dette blir første budsjettet den sittende regjeringen fullt og helt får sette sitt stempel på. I fjor tok den over den avtroppende regjeringens forslag. Det er grenser for hvor mye det er mulig å flytte på i løpet av noen høstuker. Etter et forslag om skattekutt på åtte milliarder kroner, endte forhandlingene med Kristelig Folkeparti og Venstre i Stortinget med et kutt på 7,3 milliarder kroner.

Selv ikke denne størrelsen på et nytt skattekutt i år kan Hagesæter love. Først må de 7,3 milliardene i kutt i fjor videreføres før det kan bli nye skatteletter. Både Høyre og Frp har avvist at en reduksjon i skattene vil gi mindre til offentlige oppgaver. De mener det vil stimulere til vekst. En større kake kan deles. Hagesæter sier rett ut at det er nær sammenheng mellom skatt og hva det offentlige kan bruke penger på.

Det er vel dette som kalles å møte virkeligheten med et brak. Og de altfor høye forventningene partiet mener velgerne har, nytter det lite å gi velgerne skylden for.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat