buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Medietopper med bonus
HA MENER LEDER

Publisert: 27.sep.2016 04:00
Oppdatert: 03.okt.2016 11:09

samtidig som det nærmest kontinuerlig kuttes kostnader i mediebransjen, er det avdekket at det deles ut solide bonuser til enkelte av bransjens toppledere. Lederne i Amedia og Polaris har fått solide ekstralønninger det siste året, samtidig som de selv har brukt sparekniven effektivt i eget konsern.

Konsernsjef Per Axel Koch fikk utbetalt en bonus på 417.000 kroner, som såkalt prestasjonsbasert lønn gjeldende for 2015. Det samme året kuttet konsernet kostnader for 160 millioner kroner. I Amedia, Norges nest største aviskonsern, fikk konsernsjef Are Stokstad en ekstralønn på drøyt 800.000 kroner ifølge Klassekampen. Dagens Næringsliv har tidligere skrevet at Stokstad og fire av hans nærmeste medarbeidere til sammen har fått fire millioner kroner ekstra for jobben med å selge konsernet til Sparebankstiftelsen DnB.

Ifølge konserntillitsvalgt Eva Stenbro har Amedia kuttet kostnader for halvannen milliard kroner siden finanskrisen i 2009. Nærmere 1.500 ansatte har måttet gå fra jobbene sine. Stenbro sier til Klassekampen at frustrasjonen blant de ansatte er stor etter at utbetalingen av ekstralønningene ble kjent. Det er selvsagt opp til hvert enkelt mediekonsern å avgjøre hvordan lederne skal avlønnes. Om bonusene bidrar til å skape den entusiasmen som trengs internt i en tid med stor omstilling er vi imidlertid usikre på.

Det største problemet med bonusene er at bransjen trygler om bedre statlige rammebetingelser, samtidig som topplederne selv ikke viser tegn til moderasjon. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande reagerer kraftig på bonusen til topplederne. Grande oppfordrer til mer edruelighet fra mediesjefene i en tid med økt arbeidsledighet og krevende økonomi. Vi tror det blir vanskelig å få forståelse for mediebransjens utfordringer på politisk hold hvis det skal deles ut bonuser av denne størrelsen til toppledere som allerede har meget godt betalt. Lønnsfest for medietopper er ikke det vi trenger i en tid hvor journalistikken er hardt presset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat