buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Mer sykkelveg for pengene
HA MENER 

0
Publisert: 22.okt.2014 04:00
Oppdatert: 22.okt.2014 08:07

Det bør bli billigere og ta langt kortere tid å bygge gang- og sykkelveger i Norge. På den måten vil det bli mulig å få flere kilometer med tryggere veg for de myke trafikantene for pengene som skal brukes til formålet. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ga i går Vegdirektoratet i oppdrag å redegjøre for kravene som er i dagens vegnormaler for utbygging av gang- og sykkelanlegg, for å se om det er mulig å oppnå lavere tidsbruk og utbyggingskostnader.

Syklistenes Landsforening har beregnet hva tilskuddsordningen for å motivere kommunene til å bygge sykkelveger vil bety. Pengene vil rekke til 1,87 meter med sykkelveg i hver kommune, forutsatt at kommunen stiller med halvparten av pengene. Statens vegvesen har beregnet at det er behov for 24 kilometer nye sykkelveger langs riksveger hvert år fram til 2013. I år blir det bygd 3,3 kilometer, neste år sju kilometer. Med denne farten er ikke målet nådd før i 2060.

Det er ingen tvil om at det brukes for lite penger på utbygging av gang- og sykkelveger. Da er det ekstra viktig at de pengene som bevilges blir brukt på en best mulig måte. Det er både miljø- og helsegevinster å hente ved å få flere til å la bilen stå og ta fram sykkelen. Samtidig sliter myndighetene med å få til en økning i sykkelbruken. Slik forholdene ligger til rette i dag, føler for mange seg utrygge på sykkelsetet. Ikke minst er ønsket om et mer sammenhengende nett med sykkelveger stort.

Samferdselsministeren har gitt Vegdirektoratet tre uker på å komme med sine utredninger. I forlengelsen av dette vil Solvik Olsen invitere storbyene til å komme med innspill til hvordan man skal få flere bilister til å begynne å sykle. En skal også snakke med sykkelorganisasjonene og friluftslivsorganisasjonene, for å finne ut hva som er deres minimumskrav, og hva de mener bør gjøres annerledes. Rett over jul kan bli tidspunktet for et slik møte. Det er grunn til å gi samferdselsministeren ros for å ha gått foran og demonstrert lav tidsbruk. Dette er bra jobba, Solvik-Olsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat