buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Midtøsten risikerer blodbad
HA MENER 

Publisert: 10.jul.2014 04:00
Oppdatert: 14.jul.2014 13:15

Situasjonen i Midtøsten har endret seg dramatisk de siste dagene. Etter måneder med mislykkede forsøk på å få i gang fredsforhandlinger mellom Israel og palestinerne, kan vi nå risikere en invasjon av de palestinske områdene. Israel vil stanse rakettangrepene fra Gazastripen, og utslette trusselen fra militante palestinere. Hamas har på sin side erklært alle israelere som legitime mål. Hvis ikke partene besinner seg, kan vi få en krig som først og fremst rammer tusenvis av sivile palestinere. De lever allerede i håpløshet og stor nød.

Det er bortføringen og drapene på tre jødiske tenåringer som er utgangspunktet for den dramatiske utviklingen. Ungdommene skal ha tilhørt et ekstremistisk miljø blant de nye jødiske bosetterne. Israel svarte med å brenne en palestinsk 16-åring så han døde av skadene. Hamas har svart på dette igjen med å intensivere rakettangrepene fra Gaza.

Israel har innkalt 40.000 soldater, og bombet 200 mål på Gazastripen. Hamars vennskapsby Khan Younis ble særlig hardt rammet. Vi kan nå komme til å oppleve en repetisjon av den israelske offensiven for drøyt fem år siden. Da var målet å utslette den trusselen som militante palestinere utgjorde mot Israel en gang for alle. Når Israel i dag oppgir at det finnes 10.000 raketter i Gaza, sier det alt om hvor mislykket forsøket var. Israel vil ikke lykkes nå heller. En invasjon vil utelukkende bidra til mer hat mellom Israel og deres naboer.

Bakgrunnen for drapene på ungdommene er Israels kontinuerlige okkupasjon av nye palestinske områder, gjennom den offensive bosettingen. Opphører ikke denne, vil Israel aldri kunne få fred. Så langt vises det ingen vilje til å stanse bosetterne i å presse palestinerne ut av sine hjem. Israel er den overlegent sterkeste parten i konflikten, og har et stort ansvar for å sørge for at dette ikke blir et nytt blodbad. Først og fremst må det være vilje til å løse den underliggende konflikten. Bosettingen må stanses og rakettangrepene opphøre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat