buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
STEMNINGEN: I en meningsmåling i HA svarte de vi spurte dette om storkommune.
GRAFIKK: JORUN U. REFSAHL.
 
Mindre følelser i debatten
HA MENER Folkemøtene om kommunereformen er i full gang her i vår region.

Publisert: 09.mar.2016 04:00
Oppdatert: 09.mar.2016 07:32

Kommunene på Hedmarken har ikke vært først i løypa, men det viktigste nå er tross alt at dette temaet blir gjenstand for bred debatt. Diskusjonene bør ta utgangspunkt i fakta, og ikke bli for preget av den enkeltes emosjonelle forhold til kommunenavn og tilknytning til et bestemt sted. Målet er nemlig at innspillene fra innbyggerne skal bli et sentralt faktagrunnlag når endelig beslutning skal tas.

Derfor merker vi oss oppfordringen til Per Kristian Alnes fra Østlandsforskning om å forsøke å legge vekk følelsene når man debatterer sammenslåing med andre kommuner. Tilhørigheten til ens eget lokalsamfunn er uhyre viktig, men den behøver ikke berøres av at kommunen skifter navn og grenser.

I dette perspektivet synes vi det er spennende at noen debattanter også kobler Hamar mot et mulig samarbeid med Gjøvik, og kaster fram tanken på å dele Ringsaker i to. Det er ikke dermed sagt at vi vil anbefale disse variantene, men det betyr mye å få en åpen debatt med flere alternativer. For å få til det trengs det forslag som sprenger den tradisjonelle måten å tenke kommuneinndeling på.

Ringsaker har allerede bestemt seg for at det ikke er noen grunn til å vurdere sammenslåing. Vi håper det ikke blir oppfattet som et signal om at Løten og Stange nå automatisk kan følge etter. Begge disse kommunene bør gjøre en grundig analyse av om Hedmarken er mer tjent med en stor kommune, framfor to mellomstore og en liten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat