buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
FOTO: CHRISTIAN E. BERGHEIM.
 
Mjøsfesten kan bli en årlig fest
HA MENER Når 15.000 mennesker tar oppstilling på Koigen for å ønske Skibladner velkommen, skjer det noe viktig.

Publisert: 18.jul.2016 04:00
Oppdatert: 18.jul.2016 06:28

Lørdagens anløp toppet hjuldamperens ferd langs Mjøsa. På store og små steder har folk gått mann av huse for å delta på Innlandets store folkefest.

Selvsagt skal vi ikke stikke under en stol at vi her har fått en unik mulighet til å vise fram for hele Norge hva Innlandet har å by på. Det er fortsatt noe eget ved det å være på tv, ja på landets statskanal. Men vi har grepet muligheten og kunnet presentere folkeliv og kulturarrangementer på bred front. Stoltheten over vår egen region har plutselig vært til å ta og føle på. Ordførere har følt seg kallet til å synge i band og hoppe fra stupetårnet. Det har vært en nasjonal fest med mjøsbyene i sentrum.

Plutselig var vi alle mjøsinger, skrev vi her i avisen da festen startet. Den opplevelsen har ikke blitt mindre etter hvert som festen nådde sitt klimaks. For en gangs skyld kunne lillehamringer, hamarsinger og alle andre som har Mjøsa til felles feire skulder ved skulder. Plutselig hadde vi noe så sjeldent som en felles identitet. Det er noe mer enn en innsjø som knytter oss geografisk sammen. Det handler om felles kultur, historie og tradisjoner.

Kan mjøsfesten brukes til noe mer? Kan festen gjentas selv om TV-kameraene er slått av? Slike ideer ble luftet da Skibladner anløp Lillehammer. Ordfører Espen Granberg Johnsen uttrykte overfor Gudbrandsdølen Dagningen at han var positiv til en slik tanke. I så fall bør vi smi mens jernet er varmt. Det er nå minnene om festen langs Mjøsa er levende.

Denne regionen har utkjempet så mange slag. Mistenksomhet og motvilje har preget mange av forsøkene på å samarbeide over fylkesgrenser og kommunegrenser. Nå har vi opplevd noe som fungerer. Kanskje kan en årlig fest langs Mjøsa med Skibladner som fellesnevner være med på å knytte bånd som gjør det lettere å snakke sammen når de tunge politiske sakene skal avgjøres. Det kan i alle fall bli en flott folkefest hver sommer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat