buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Nå begynner det å haste
HA MENER LEDER: HA MENER

0
Publisert: 28.jan.2016 04:00
Oppdatert: 28.jan.2016 10:01

Hedmark er i bakkant. Denne gangen gjelder det den såkalte kommunereformen. Mens det den siste tida er kommet meldinger om kommuner som har gjort seg ferdig med prosessen de er pålagt av regjeringen, enten det er å gjøre avtaler med nabokommuner om sammenslåinger, eller det er å si et blankt nei til en endring av kommunegrensene, er situasjonen her i Hedmark at det har skjedd svært lite.

Kommunekartet for Hedmark og Oppland i gårsdagens HA viste svært stor forskjell på de to fylkene. Ingen kommuner i Hedmark er kommet lenger enn til utredningsstadiet. I Oppland er de fleste kommunene godt i gang med forhandlinger. Seks kommuner har sagt nei takk, to av disse har til og med klart å holde folkeavstemninger. Noen områder i Hedmark er likevel kommet litt lengre enn andre. Sørfylket er kommet lengst, og har flere utredninger klare. Aller kortest er en kommet på Hedmarken.

Prosessveileder hos fylkesmannen i Hedmark, Marit Gilleberg, er ikke bekymret for at Hedmark-kommunene ikke skal komme i land med prosessen før fristen går ut 1. juli. Og vi kan ikke hoppe over noen trinn, sier hun. Ifølge departementets framdriftsplan er dette trinnene: I januar, februar og mars skal politikerne avslutte utredninger, velge retning og ta stilling til sammenslåing eller ikke. April blir den store måneden for folkemøter, informasjon, debatt, innbyggerundersøkelser og folkeavstemninger. Før kommunestyrene i mai og juni gjør sine endelige vedtak. Spørsmålet skal modnes, sier Gilleberg. Men nå begynner det vel å haste litt også?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat