buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Når adressen får betydning
HA MENER Kjemper lederne i Folkeaksjonen for en jernbanefri strandsone egentlig for å redde sine egne hus?

Publisert: 19.feb.2015 07:38
Oppdatert: 19.feb.2015 07:41

 Spørsmålet må stilles etter at Hamar Arbeiderblad kunne fortelle at sju av elleve medlemmer i aksjonens styringsgruppe blir direkte berørt hvis det framtidige dobbeltsporet følger dagens trase.

Talsperson for folkeaksjonen, Geir Bjørnar Smebye understreker at han skiller nøye mellom sin rolle som berørt huseier og talsperson for en folkeaksjon. Han trekker samtidig parallellen til velforeninger som Briskebyen Vel og andre foreninger som også engasjerer seg.

Vi betviler på ingen måte det ekte engasjementet hos folkeaksjonens talspersoner. Det stilles etter vårt syn likevel andre krav til den som vil lede en ideell folkeaksjon, og den som leder en velorganisasjon som åpent kjemper for sine medlemmers personlige interesser. Derfor synes vi kunnskap om styringsgruppas egne interesser i saken er relevant informasjon for alle som deltar i jernbanedebatten.

Samtidig er det klart at svært mange vil bli berørt av et av traséalternativene. Dette preger selvsagt en debatt som på overflaten kan se ut som den utelukkende handler om Hamars framtid i et hundreårsperspektiv.

Hva så med dem som skal bestemme? I går kunne vi avdekke at ingen av medlemmene i Hamar formannskap blir direkte berørt av det kommende dobbeltsporet. Det er et godt utgangspunkt at ingen av de sentrale politikerne kan anklages for å skjele til egne interesser når traséspørsmålet skal avgjøres.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat