buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
 
Når barn blir uskyldige ofre
HA MENER 

Publisert: 30.apr.2014 04:00
Oppdatert: 30.apr.2014 04:00

Det er slike historier vi ikke har lyst til å lese. Det er slike hendelser vi absolutt ikke ønsker skal forekomme. Vi tenker på hvordan 15 år cerebral parese-rammete Johanna Heimgard Sandmo ufrivillig ble midtpunkt for en strid mellom Hedmark Trafikk og Ringsaker kommune om hvem som skal betale for hennes transport.

Som vi fortalte i går skulle Johannas foreldre endelig reise alene på ferie til Kreta. Enhver vil forstå at det er krevende å ha et funksjonshemmet barn. Mulighetene for en slik ferie er begrenset, og betyr så mye. Johanna skulle bo på sitt faste avlastningshjem i Løten. Men administrasjonen i Hedmark Trafikk har ikke blitt enige med Ringsaker kommune om hvem som skal betale for transporten av den CP-rammete 15-åringen til Løten. Akkurat denne dagen fant Hedmark Trafikk det for godt å ta en kamp med kommunen, ved å nekte å skysse Johanna. Foreldrene ble oppringt da de landet på Kreta, med beskjed om at datteren sto midt i en opprivende strid.

Vi forundrer oss over at spørsmålet om å kjøre over kommunegrensa blir så viktig for trafikkselskapet at man velger å sette saken på spissen. Vi kjenner selvsagt ikke selve uenigheten i detalj, men uansett må det kunne finnes andre arenaer og andre måter å løse en slik konflikt på. Det er bra at driftssjef Tor Haugstulen i Hedmark trafikk sterkt beklager selskapets framgangsmåte. Vi vil likevel uttrykke bekymring over at ansatte i selskapet kunne ta en beslutning om å sette hardt mot hardt i denne saken.

De som skal transporteres er helt uskyldige, og som funksjonshemmede også i en mer utrygg situasjon enn andre. De er uten mulighet til selv å løse saken. I tillegg er foreldrene i utlandet, og får ødelagt en ferie som betyr mye. Ansatte i Hedmark Trafikk har etter vårt syn vist at de ikke forstår hvilken viktig jobb de utfører når de transporterer Johanna til avlastningshjemmet. Her har selskapet en jobb å gjøre internt med hvordan man opptrer overfor dem man har et ansvar for..

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat